ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kalite Kontrol ECS211 GÜZ 1+1 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tekniğe uygun ürün kontrol yöntemini belirler.
    2-Kontrol işlemlerini kalite niteliklerine uygun olarak yapar.
    3-Üretimde kontrol işlemlerini kalite kriterlerine uygun olarak yapar.
    4-Standarda uygun kaliteyi değerlendirir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler10111
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30144
    Proje0000
    Laboratuar 10111
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   58
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     1,93 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Tahribatlı ve tahribatsız muayene yöntemleri Araştırma
    2 Sıvı emdirme Penetrant yöntemi Araştırma
    3 Girdap akımları ve manyetik parçacık ile muayene yöntemleri Araştırma
    4 Ultrasonik ve radyografik muayene yöntemleri Araştırma
    5 Metalografik numune hazırlama Araştırma
    6 Çekme deneyleri Araştırma
    7 Basma deneyleri Araştırma
    8 Sertlik ve Darbe deneyleri Araştırma
    9 Aşınma ve Yorulma deneyleri Araştırma
    10 Seramik hammadde hazırlama kontrolleri Araştırma
    11 Çamur hazırlamada yapılacak kontroller Araştırma
    12 Kurutma hataları ve kontrolleri Araştırma
    13 Seramik sırlarında ortaya çıkan hatalar ve kontrolleri Araştırma
    14 Nihai yüzey hataları kontrolleri Araştırma
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı -
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur. -
    2 Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir. -
    3 Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir. -
    4 Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir. 2
    5 Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir. -
    6 Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir. -
    7 Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir. -
    8 Döküm yöntemini öğrenir. -
    9 Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme. 5
    10 Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme. 2
    11 Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir. -
    12 Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir. -
    13 Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular. -
    14 Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir. 5
    15 Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir. 2
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster