ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İşletme Yönetimi ECS212 BAHAR 2+0 S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Işletmenin temel kavramlarını açıklar
    2-İşletmenin amaçlarını açıklar.
    3-İşletme çeşitlerini açıklar.
    4-İşletmenin kuruluş aşamalarını ve işletmenin kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörleri açıklar.
    5-İşletme büyüklüğünü, kapasite ve çeşitlerini açıklar.
    6-İşletmenin fonksiyonlarını açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)40188
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   60
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Işletme, işletmenin temel kavramların tanımı Anlatım,Tartışma
    2 İşletmelerin amaçları Anlatım,Tartışma
    3 İşletmenin dış çevreyle ilişkileri ve sorumlulukları Anlatım,Tartışma
    4 İşletme çeşitleri Anlatım,Tartışma
    5 İşletmenin kuruluş çalışmaları, işletmenin kuruluş yerinin seçimi, fizibilite çalışması Anlatım,Tartışma
    6 İşletmelerin büyüklük ölçütleri, kapasite kavramı ve çeşitleri Anlatım,Tartışma
    7 İşletmenin fonksiyonlar Anlatım,Tartışma
    8 Yönetimin tanımı, özellikleri, fonksiyonları ve yönetimin tarihsel gelişimi Anlatım,Tartışma
    9 Üretimin tanımı, özellikleri, üretim sistemlerinin sınıflandırılması, stok kontrolü Anlatım,Tartışma
    10 Pazarlamanın tanımı ve pazarlama yönetimi fonksiyonları Anlatım,Tartışma
    11 Pazarlama Araştırmaları Anlatım,Tartışma
    12 Finansmanın tanımı, önemi ve işletmeler için gerekli finansman kaynakları Anlatım,Tartışma
    13 İnsan kaynakları yönetimi Anlatım,Tartışma
    14 İş görüşmeleri Anlatım,Tartışma
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar İsmet MUCUK, (2003), Modern İşletmecilik, Türkmen Kitabevi, İstanbul. İlknur KUMKALE, (2007), İşletme Yönetimi, Apb Yayınevi, Trabzon.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İşletmelerin amaçlarını, özelliklerini ve çeşitlerini öğrenebilme, işletmelerin kuruluş aşamalarını ve fonksiyonlarını kavrayabilmesi amaçlanmaktadır
    Dersin İçeriği İşletmeyle ilgili temel kavramlar, işletmenin amaçları, işletme çeşitleri, işletmenin kuruluş yeri seçimi, büyüklüğü ve kapasite seçimi, işletmenin fonksiyonları (yönetim, üretim, pazarlama, finansman)
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur. 2
    2 Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir. -
    3 Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir. 3
    4 Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir. 2
    5 Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir. -
    6 Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir. -
    7 Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir. -
    8 Döküm yöntemini öğrenir. -
    9 Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme. -
    10 Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme. -
    11 Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir. 2
    12 Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir. 2
    13 Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular. -
    14 Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir. -
    15 Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster