Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Işletme, işletmenin temel kavramların tanımı
|
Anlatım,Tartışma
|
2
|
İşletmelerin amaçları
|
Anlatım,Tartışma
|
3
|
İşletmenin dış çevreyle ilişkileri ve sorumlulukları
|
Anlatım,Tartışma
|
4
|
İşletme çeşitleri
|
Anlatım,Tartışma
|
5
|
İşletmenin kuruluş çalışmaları, işletmenin kuruluş yerinin seçimi, fizibilite çalışması
|
Anlatım,Tartışma
|
6
|
İşletmelerin büyüklük ölçütleri, kapasite kavramı ve çeşitleri
|
Anlatım,Tartışma
|
7
|
İşletmenin fonksiyonlar
|
Anlatım,Tartışma
|
8
|
Yönetimin tanımı, özellikleri, fonksiyonları ve yönetimin tarihsel gelişimi
|
Anlatım,Tartışma
|
9
|
Üretimin tanımı, özellikleri, üretim sistemlerinin sınıflandırılması, stok kontrolü
|
Anlatım,Tartışma
|
10
|
Pazarlamanın tanımı ve pazarlama yönetimi fonksiyonları
|
Anlatım,Tartışma
|
11
|
Pazarlama Araştırmaları
|
Anlatım,Tartışma
|
12
|
Finansmanın tanımı, önemi ve işletmeler için gerekli finansman kaynakları
|
Anlatım,Tartışma
|
13
|
İnsan kaynakları yönetimi
|
Anlatım,Tartışma
|
14
|
İş görüşmeleri
|
Anlatım,Tartışma
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
-
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
İsmet MUCUK, (2003), Modern İşletmecilik, Türkmen Kitabevi, İstanbul. İlknur KUMKALE, (2007), İşletme Yönetimi, Apb Yayınevi, Trabzon.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
İşletmelerin amaçlarını, özelliklerini ve çeşitlerini öğrenebilme, işletmelerin kuruluş aşamalarını ve fonksiyonlarını kavrayabilmesi amaçlanmaktadır
|
Dersin İçeriği
|
İşletmeyle ilgili temel kavramlar, işletmenin amaçları, işletme çeşitleri, işletmenin kuruluş yeri seçimi, büyüklüğü ve kapasite seçimi, işletmenin fonksiyonları (yönetim, üretim, pazarlama, finansman)
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
2
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
-
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
3
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
2
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
-
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
-
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
-
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
2
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
2
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
-
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|