ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Özel Öğretim Yöntemleri İSL410 GÜZ 2+2 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Din ve Ahlak ile ilgili bilgileri tanır ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitiminde kullanır.
    2-İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitimi alanında eğitim problemlerini tanımlar, modeller ve çözer.
    3-İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitimi alanında tanımlanmış bir hedef doğrultusunda bir süreci çözümler ve tasarlar.
    4-İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitimi alanında verileri çözümler, özel öğretim yöntemlerini uygular, sosyolojik ve psikolojik perspektif kazanır ve toplumsal olayları yorumlar.
    5-Eğitim faaliyetlerinde gerekli olan yeni teknikleri ve araçları kullanır.
    6-Din öğretiminde kullanılan yöntem ve teknikleri kavrar ve uygular.
    7-Eğitim faaliyetlerinde bağımsız davranır, yenilikçi ve yaratıcı etkinlikte bulunur.
    8-Hayat boyu öğrenme tutum ve davranışı kazanır.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Coşkun
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları.
    Kaynaklar Aydın,Mehmet Zeki. Din Öğretiminde Yöntemler, Ankara: Nobel Yayınları, 2017. Akyürek, Süleyman. Din Öğretimi (Model, Strateji, Yöntem Teknikle), Ankara: Nobel Yayınları, 2017.
    Yardımcı Kitap Aydın,Mehmet Zeki. Din Öğretiminde Yöntemler, Ankara: Nobel Yayınları, 2017. Akyürek, Süleyman. Din Öğretimi (Model, Strateji, Yöntem Teknikle), Ankara: Nobel Yayınları, 2017.
    Dersin Amacı Ders, öğrencilere alanın temel kavramlarını, DKAB programının temel yaklaşım ve içeriğini, DKAB dersinde kullanılabilecek ilke ve yöntemleri kullanmayı, değer ve kavram öğretimi vb. konularda bilgi ve uygulama becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Din eğitim ve öğretimi alanının temel kavramları, din dersi programlarının tarihsel gelişimi ve din öğretiminin yasal dayanakları, DKAB programının temel yaklaşımları, DKAB dersinde kullanılabilecek ilke ve yöntemler, DKAB dersinde değer ve kavram öğretimi, DKAB dersinde ayet ve hadislerin kullanımı, DKAB dersinde drama ve eğitsel oyun uygulamaları, DKAB dersinde ölçme ve değerlendirme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster