ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kur`an Okuma ve Tecvid IV İSL202 BAHAR 4+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kur`an öğretmenin faziletini açıklar.
    2-Harfleri, mahreç yerleri ve sıfatlarına uygun bir şekilde telaffuz eder.
    3-Tecvid ilminin ilgili kavramlarını (ıstılahlarını) yorumlar
    4-Tecvid bilgileri çerçevesinde Kur`an`ın 5-6. cüzlerini "talim usulü" çerçevesinde yüzünden doğru bir şekilde okur.
    5-Bakara Suresi ilk beş ayet, Ayetü?l-Kürsi, Amenerrasûlü, Hüvellahüllezi, Nebe Suresi, Mülk Suresini ezberden doğru bir şekilde okur
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğ. Gör. Abdulhekim Ağırbaş Öğ. Gör. Yahya Arslan
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Abdulhekim Ağırbaş

2-)Doktor Öğretim Üyesi Yahya Arslan

3-)Öğretim Görevlisi Sibel Danacı

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları.
    Kaynaklar K1. Karaçam, İsmail. (2011). Kur`ân-ı Kerîm`in Nüzûlü ve Kıraati. İFAV Yayınları, İstanbul. K2. Temel, Nihat. (2009). Kıraat ve Tecvîd Istılahları. İFAV Yayınları, İstanbul. K3. Ünlü, Demirhan. (1993). Kur`an-ı Kerim`in Tecvidi. TDV Yayınları, Ankara. K4. Uygun, Hamdi. (2005). Uygulamalı Kur`an Tecvidi. Kayıhan Yayınları, İstanbul.
    Yardımcı Kitap YK1. İbnü`l-Cezerî, Muhammed. (ts.). en-Neşr fi`l-kırââti`l-aşr. Thk. Ali Muhammed Dabbâ`. Dâru`l-kütübi`l-`ilmiyye, Beyrut. YK2. İbn Mücâhid, Ebû Bekr. (1972). Kitâbu`s-seb`a fi`l-kırâât. Thk. Şevkî Dayf. Dâru`l-meârif, Kahire. YK3. Maşalı, Mehmet Emin. (2016). Tarihi ve Temel Meseleleriyle Kıraat İlmi. Otto Yayınları, Ankara.
    Dersin Amacı Sağlıklı bir Kur`an okuyuşu için gerekli olan tecvid kaidelerini tatbik etme becerisini kazanıp Kur`an`ı bu kazanım çerçevesinde yüzünden ve ezber okuyabilmektir.
    Dersin İçeriği Kur`an`ın yüzünden okunması. Ezberlerin talimi ve dinlenilmesi. Tecvid kurallarının anlatılması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster