ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İstilacı Orman Patojenleri ORM597 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenciler biyolojik istila kavramı ile tanışır, istilacı türlerin ekosistemleri nasıl etkilediğini ve bunun doğurduğu olumsuz sonuçları anlar.
    2-Öğrenciler güncel küresel ormancılık sorunları hakkında daha iyi bir anlayışa sahip olur.
    3-Öğrenciler yabancı istilacı türlerin taşınma ve giriş yolları hakkında bilgi edinir, bu türlerin yeni girişlerinin ve/veya yayılmasının engellenmesi için alınması gereken önlemler hususunda fikir sahibi olur.
    4-Öğrenciler yabancı istilacı türlerin tespit ve tanısında ya da risk modellerinin oluşturulmasında kullanılan modern yöntemler hakkında bilgi sahibi olur
    5-Öğrenciler, ülkemiz ormancılığını tehdit eden bu küresel sorunu anlar, ülke yeterliliklerini ve gereksinimlerini kavrar, etkili yönetim stratejilerin geliştirilmesine katkıda bulunabilecek bir anlayışa sahip olur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Funda OSKAY
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Funda Oskay

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Langor, D.W., Sweeney, J., 2009. Ecological Impacts of Non-Native Invertebrates and Fungi on Terrestrial Ecosystems. Springer. Williamson, M., 1996. Biological Invasions. Chapman &Hall.
    Yardımcı Kitap Gonthier P. and Giovanni, N., 2013. Infectious Forest Diseases. CABI. 672 pp.
    Dersin Amacı İstilacı yabancı orman patojenlerinin ve bunların orman ekosistemlerinde sebep oldukları ve olabilecekleri zararların öğretilmesidir. İstilacı yabancı türlerin uluslararası/ulusal giriş ve taşınma yollarının açıklanması, giriş öncesi ve sonrasında mücadele ve yönetim olanaklarının anlatılmasıdır.
    Dersin İçeriği Biyolojik istila, istilanın ekolojik sonuçları, genetik, evrimsel ve ekosistem etkileri gibi genel kavramlar, yabancı istilacı türlerin giriş yolları ve giriş yolu yönetimi konuları. Dünya çapında ve ülkemizde önemli ekolojik etkileri görülen yabancı istilacı orman patojenlerinin örnekler üzerinden detaylı anlatımı ve ülkemiz koşullarında yabancı istilacı türlerin ormanlarımız üzerindeki tehditleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster