ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Teşhis ve Tedavi Uygulamalarında Nanoteknolojik Yaklaşımlar KİM598 GÜZ-BAHAR 3+0 Üniversite S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Nanoterapötiklerin kullanım amacı ile ilgili tanımlamalar yapar.
    2-Kolloidal nanoterapötiklerin önemini açıklar.
    3-Nanodiyagnostiklerin önemini açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Ebru KILIÇAY
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Ebru Kılıçay

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1- Gürsoy, A. Z. (2014). Nanofarmasötikler ve Uygulamaları. (No 3). Kontrollü Salım Sistemleri Derneği Yayını. K2- Gürsoy, A. Z. (2002). Kontrollü Salım Sistemleri. (No 1). Kontrollü Salım Sistemleri Derneği Yayını.
    Yardımcı Kitap YK1- Hassan, M. E., Mansour, M. M. H., Kazmierczak, S. C. (2006). Nanodiagnostics: A New Frontier for Clinical Laboratory Medicine. Clinical Chemistry, 52, 7, 1238-1246. YK2- Shinde, S. B., Fernandes, C. B., Patravale, V. B. (2012). Recent trends in in-vitro nanodiagnostics for detection of pathogens, Journal of Controlled Release, 159,164-180. YK3- Jain, K. K. (2005). Nanotechnology in clinical laboratory diagnostics, Clinica Chimica Acta , 358, 37, 54.
    Dersin Amacı Geleneksel anlamda kullanılan tanı ve teşhis yöntemlerinin zaman ve hassasiyet yönünden sahip oldukları olumsuzlukların telafisinde en akılcı yaklaşımın nanoteknolojik yaklaşımlar olduğu konu ile ilgili otoriteler tarafından her geçen gün kabul gören bir görüş olarak gündeme gelmektedir. Benzer şekilde pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri de nanoteknolojik yaklaşımlarla çok daha etkin ve efektif hale getirilebilecek gibi görünmektedir. Bu nedenle sunulan ders kapsamında nanoteknoloji alanında eğitim ancak öğrencilerin teşhis ve tedavi konularında nanoteknolojik yaklaşımlar hakkında bilgi ve beceri sahibi olmaları hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği Nanotaşıyıcılarda kullanılan polimerler ve özellikleri, nanopartiküler sistemler, nanosistemlerde kullanılan taşıyıcılar ve özellikleri, nanoemülsiyon sistemleri, fullerenler, karbon nanotüplernnaotaşıyıcıların medikal görüntülemede kullanımları, nanotaşıyıcıların hedeflendiirlmesi, nanopartiküllerin gen tedavisinde kullanımları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster