Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitki biyoteknolojisinin tanımı, tarihçesi ve uygulama alanlarının genel tanıtımı. Laboratuvarın tanıtımı.
|
K1 Bölüm 1 (1-35)
|
2
|
Doku kültürünün botanik temelleri. Laboratuvar güvenliği.
|
K2 Bölüm 1 (5-40)
|
3
|
Temel laboratuvar teknikleri. Temel alet, ekipman ve malzemelerin tanıtımı. Temel laboratuvar teknikleri
|
K2 Bölüm 3 (65-86)
|
4
|
Doku kültürlerinde besin ortamlarının yapısı. Doku kültürlerinde sterilizasyon. Sterilizasyon
|
K2 Bölüm 2 (42-65)
|
5
|
Sürgün ucu ve mikro aşılama tekniği Meristem kültürleri Stokların hazırlanması
|
K1 Bölüm 8 (262-281)
|
6
|
Organogenesis. Temel besin ortamı hazırlanması
|
K1 Bölüm 2 ( 36-70)
|
7
|
Somatik embriyogenesis. Eksplantların besin ortamlarına dikimi
|
K1 Bölüm 3 (71-88)
|
8
|
Sentetik tohum üretimi. Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
K2 Bölüm 5 (98-125)
|
9
|
Germplazm muhafazası. Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
K1 Bölüm 9 (282-323)
|
10
|
Somaklonal varyasyonlar. Gelişen bitkilerin alt kültüre alınması.
|
K1 Bölüm 11 (345-367)
|
11
|
Embriyo kültürü. Bitki gelişimlerinin gözlenmesi.
|
K1 Bölüm 10 (324-344
|
12
|
Protoplast kültürü ve füzyonu. Köklendirme ortamına alınması
|
K1 Bölüm 4 (89-136)
|
13
|
Anter Kültürü. Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
K1 Bölüm 5 (137-189)
|
14
|
Biyogüvenlik ve etik. Bitki gelişimlerinin gözlenmesi
|
K2 Bölüm 10 (335-352)
|