Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Hastalıksız bitki üretimi. Stok hazırlama.
|
K1 (Bölüm 8- 262-281.s)
|
2
|
Kallus ve hücre kültürleri. Sekonder metabolitlerin in vitro üretimi. Sterilizasyon.
|
K1 (Bölüm 7 211-261s)
|
3
|
Gen transferinin tanımı ve yöntemleri. Besin ortamı hazırlama.
|
K1 (Bölüm 16 160-189s)
|
4
|
Gen transferinin tanımı ve yöntemleri. A. tumefaciens` in büyütülmesi.
|
K1 (Bölüm 15 112-129s)
|
5
|
Agrobacterium aracılığıyla gen aktarımı. Gen aktarımının gerçekleştirilmesi.
|
K1 (Bölüm 15 130-145s)
|
6
|
Agrobacterium aracılığıyla gen aktarımı. Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1 (Bölüm 15 145-159s)
|
7
|
Bitki şekillenmesinde biyoteknolojik yaklaşımlar Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1 (Bölüm 6 190-200s)
|
8
|
Bitki şekillenmesinde biyoteknolojik yaklaşımlar Bitki gelişiminin gözlenmesi.
|
K1 (Bölüm 6 200-220s)
|
9
|
Böcek zararlarına dayanıklı bitki geliştirilmesi. Besin ortamı hazırlama.
|
K1 (Bölüm 18 228-238s)
|
10
|
Virüs ve bakteri zararlarına dayanıklı bitki geliştirilmesi. Altkültür
|
K1 (Bölüm 19 240-260s)
|
11
|
Bitkilerde strese dayanıklılık fizyolojisi. Altkültür
|
K1 (Bölüm 21 288-326s)
|
12
|
Aklimitizasyon Yöntemleri Bitkilerin transgenik olup olmadıklarının test edilmesi (GUS, PCR vs.).
|
K1 (Bölüm 2 36-70 s)
|
13
|
Aklimitizasyon Yöntemleri. Aklimitizasyon
|
K1 (Bölüm 6 190-200 s)
|
14
|
In vitro teknikler konusunda genel değerlendirmeler. Aklimitizasyon
|
K1 (Bölüm 8 262-281 s)
|