Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özellikleri
|
K2
|
2
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin döllenme biyolojisi
|
K2
|
3
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin ıslah kriterleri-I
|
K2
|
4
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin ıslah kriterleri-II
|
K2
|
5
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin ıslah kriterleri-III
|
K2
|
6
|
Kendine döllenen bitkilerde ıslah yöntemleri, seleksiyon ıslahı
|
K1-K2
|
7
|
Teksel seleksiyon ve toplu seleksiyon
|
K1
|
8
|
Melezleme ıslahı, kombinasyon ıslahı
|
K1-K2
|
9
|
Pedigri ve bulk yöntemi
|
K1
|
10
|
Geriye melezleme ıslahı
|
K1
|
11
|
Yabancı döllenen bitkilerde ıslah yöntemleri
|
K1-K2
|
12
|
Tohumluk üretimi, vejetatif çoğaltma
|
K2
|
13
|
Doku kültürünün bitki ıslahı açısından önemi
|
K1
|
14
|
Doku kültürü yöntemleri
|
K1
|