Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Oral DÜZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1- Okur, N., Ortaş İ.,(2012). Bölüm 6. Mikrobiyolojik Gübreleme ve Tarımda Mikorizalar. Bitki Besleme, Editör: Prof. Dr. M. R. Karaman, GÜBRETAŞ Rehber Kitaplar Dizisi: 2, sf: 555-558.
K2- Özdemir S., (2006). Yemeklik Tane Baklagiller. Hasad Yayıncılık, 2. Baskı Haziran 2006, İstanbul.
K3-Özen H.Ç., Onay A.,(2007). Bitki Fizyolojisi. Nobel Yayın No:1120, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, biyolojik azot fiksasyonu hakkında genel, tarım sistemlerinde simbiyotik azot fiksasyonu, Rhizobium bakterisi, baklagil inokulasyonu ve denemelerle ilgili bilgiler vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Bu dersin içeriği; bitki besin elementleri içinde oldukça önemli bir yere sahip olan Azotun, doğada döngüsü, toprağa fikse edilebilme yolları, doğada döngüsü, döngü içinde simbiotik azot fiksasyonunun önemi, etkileyen faktörler ve baklagil-Rhizbioum arası ilişkilerin incelenmesidir.
|