ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri İstatistik Mekanik FİZ548 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Termodinamik kanunlarını uygulayabilir.
    2-Klasik İstatistik mekaniğin postulatlarını kullanabilir.
    3-Kuantum İstatistik mekaniğin postulatlarını uygulayabilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Ali YİĞİT
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. İlker Kara

Ders Yardımcıları Dr Öğretim Üyesi İlker KARA
    Kaynaklar 1. R. K. Pathria, Statistical Mechanics, Butterworth-Heinemann, Oxford, 1996. 2. W. Greiner, L. Neise and H. Stöcker, Thermodynamics and Statistical Mechanics, Springer-Verlag, New York, 1995.
    Yardımcı Kitap 1. K. Huang, Statistical Mechanics, John Wiley and Sons, Singapore,1987.
    Dersin Amacı İstatistik Mekaniğinin matematiksel formalizmini ve genel prensiplerini öğretmek, istatistik mekaniğin karmaşık fiziksel sistemler üzerinde sürdürülecek araştırmalarda kullanabilecek becerileri kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Termodinamik yasaları ve termodinamiğin temel prensipleri, Termodinamiğin istatistiksel temelleri, Klasik fiziksel sistemlerde küme yapıları, Microkanonik, kanonik ve grand kanonik kümeler, İstatistik mekanik büyüklüklerin fiziksel karşılıkları Enerji ve yoğunluk dalgalanmaları Farklı kümelerin eşdeğerliği Kuantum istatistik mekaniğin formülasyonu: yoğunluk matrisi Etkileşmeyen kuantum mekaniksel sistemlerin, mikrocanonik,kanonik and grand kanonik küme formülasyonları, İdeal Bose gazının termodinamik davranışı İdeal Fermi gazının termodinamik davranışı Etkilesen sistemlerin istatistik mekaniği, Faz geçişleri: Kritiklik, Üniversallik ve Ölçekleme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster