ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İnce Film Büyütme Teknikleri FİZ553 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-İnce film üretim tekniklerini uygular.
    2-İnce film üretimi yapar.
    3- İnce film üretim teknikleri arasındaki farkları ayırteder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Olcay GENÇYILMAZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Fizik Bölümü Araştırma Görevlileri
    Kaynaklar K1-TABORDA, P., & Bernal, G. (2019). Coating and Thin Film Technologies. (1th ed.). Brirish Library, London. K2- SWARAJ, P. (1996). Surface Coanting Technolgies. (2th ed.). Wiley, London. K3- SMAER, M. (2017). Pyrolysis. (1th ed.). Intech, Croatia. K4- PANDA, H. (2017). Handbook on Electroplating with Manufacture of Electrochemicals. (1th ed.). Asia Pasific Press, India. K5- KULKA, M. (2019). Current Trends in Boriding: Techniques. (1th ed.). Springer, Switzerland. K6- MAAS, P., & Peisker P. (2011). Handbook of Hot-dip Galvanization. (3th ed.). John Wiley & Sons, Weinheim. K7- DAVIS, Joseph R. (2004). Handbook of Thermal Spray Technology. (1th ed.). ASM International, New York. K8- DOBKIN, D. M., Zuraw, M. K. (2003). Principles of Chemical Vapor Deposition. (1th ed.). Springer, New York. K9- LINDROOS, S. (1997).The Successive Ionic Layer Adsorption and Reaction (silar) Growth and Characterization of ZnS and ZnS:Mn Thin Films. University of Helsinki, Helsinki. K10- MATTOX, D. M. (1998). Handbook of Physical Vapor Deposition (PVD) Processing. (1th ed.). Cambridge University Press, USA. K11- RYNTZ, R. A., & Yaneff, P. V. (2003). Coatings Of Polymers And Plastics. (1th ed.). CRC Press, USA.
    Yardımcı Kitap K1-Ders Sunumları
    Dersin Amacı İnce film oluşumu ve üretim tekniklerini öğrenmektir.
    Dersin İçeriği Fiziksel ve kimyasal depolama teknikleri,İnce Film ve Özellikleri, Yüzey Kaplama Teknolojisi, Sprey Piroliz, Sol-jel Kaplama, Elektrolitik Kaplama, Akımsız Kaplama, Termokimyasal Kaplama, Galvanizleme, Termal Sprey Kaplama, Kimyasal Buhar Biriktirme (CVD), Ardışık İyonik Tabaka Adsorpsiyon ve Reaksiyonu (SILAR) Fiziksel Buhar Biriktirme (PVD), Polimer Kaplama
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster