Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Alpaslan Kuşvuran
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1-Şehirali, S., 1989.Tohumluk ve Teknolojisi, AÜZF Yayınları, Fakülteler Matbaası, Vefa-İstanbul.
2-Eser, B., Saygılı, H., Gökçöl, A. ve İlker, E., 2005. Tohum Bilimi ve Teknolojisi, Cilt I-II, TOTEM, Bornova-İzmir.
3- FAO, 1961. Agricultural and Horticultural Seeds. Roma-İtalya.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Tahıllarda tohumlukların üretimi, muhafaza (depolama) dağıtım ve ticareti konusundaki güncel teknikleri öğretmek, ilgili ulusal ve uluslararası yasalar çerçevesinde tohumculuk yapılması, ilgili birliklerin ve diğer organizasyonların yapıları, işlevleri ve Türkiye?deki konumlarını aktarılmasıdır
|
Dersin İçeriği
|
Dersin tanıtımı, kapsamı, gerekçesi ve önemi, sürdürülebilir tarımda tahıl tohumculuğunun önemi, tohumluk üretiminin temel ilkeleri, tohumluk muhafazası, tohumluk dağıtım ve ticaretinde temel ilkeler, tohumlukların işlenmesi, depolanması ve pazarlanması, uluslararası tohumluk ticaretinde temel kurallar, uluslararası tohumluk ithalat ve ihracat ilkeleri, karantina önlemler, 5553 sayılı tohumluk kanunu içeriği ve uygulama yönetmelikleri, tohumluk kanunu uyarınca oluşturulan kurumlar, bitkiler ve dernekler, çalışma ilkeleri, türkiye tohumculuğunda güncel durum, sorunlar ve çözümler, buğday, arpa, çavdar yulaf ve tritikalede tohumluk üretimi, mısır bitkisinde tohumluk üretimi, çeltik bitkisinde tohumluk üretimi, tohumculukta sertifikasyon
|