ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tahıllarda Tohumluk Üretim Teknolojisi TYB521 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye tahıl tohumculuğunun geleceği açısından, çağdaş tohum üretim tekniklerini ve ulusal-uluslararası kuralların önemini açıklar.
    2-Tahıl tohumluk üretim tekniklerini, tohumluk dağıtım ve ticareti, tohumluk ticaretinde uluslararası kuralların uygulanması konularında çalışmalar yürütebilir, sorunlara çözüm üretir.
    3-Tahıl tohumluk üretim, dağıtım ve pazarlama teknikleri konusunda kamu ve özel sektöre; uygulama süreçleri, ekonomik analizler ve modellemeler konusunda bilgi aktarır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan Kuşvuran
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1-Şehirali, S., 1989.Tohumluk ve Teknolojisi, AÜZF Yayınları, Fakülteler Matbaası, Vefa-İstanbul. 2-Eser, B., Saygılı, H., Gökçöl, A. ve İlker, E., 2005. Tohum Bilimi ve Teknolojisi, Cilt I-II, TOTEM, Bornova-İzmir. 3- FAO, 1961. Agricultural and Horticultural Seeds. Roma-İtalya.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tahıllarda tohumlukların üretimi, muhafaza (depolama) dağıtım ve ticareti konusundaki güncel teknikleri öğretmek, ilgili ulusal ve uluslararası yasalar çerçevesinde tohumculuk yapılması, ilgili birliklerin ve diğer organizasyonların yapıları, işlevleri ve Türkiye?deki konumlarını aktarılmasıdır
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı, kapsamı, gerekçesi ve önemi, sürdürülebilir tarımda tahıl tohumculuğunun önemi, tohumluk üretiminin temel ilkeleri, tohumluk muhafazası, tohumluk dağıtım ve ticaretinde temel ilkeler, tohumlukların işlenmesi, depolanması ve pazarlanması, uluslararası tohumluk ticaretinde temel kurallar, uluslararası tohumluk ithalat ve ihracat ilkeleri, karantina önlemler, 5553 sayılı tohumluk kanunu içeriği ve uygulama yönetmelikleri, tohumluk kanunu uyarınca oluşturulan kurumlar, bitkiler ve dernekler, çalışma ilkeleri, türkiye tohumculuğunda güncel durum, sorunlar ve çözümler, buğday, arpa, çavdar yulaf ve tritikalede tohumluk üretimi, mısır bitkisinde tohumluk üretimi, çeltik bitkisinde tohumluk üretimi, tohumculukta sertifikasyon
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster