Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Doğal ekosistemlerin ve çevrenin korunması
|
|
2
|
Faydalı ve etkili mikroorganizmaların (EM) sürdürülebilir üretimde kullanımı
|
|
3
|
Mikroorganizmaların fonksiyonları: Çürütme, Fermentasyon, Sentez
|
|
4
|
Toprak mikroflorasının optimum bitki koruma etkinliği için kullanımı
|
|
5
|
EM uygulaması: Rizosfer az zararlı ve faydalı mikroorganizmalar (örn: Fosfat çözücüler)
|
|
6
|
EM uygulaması: Bitki büyüme teşvik edici Pseudomonadlar ve Rhizobacteria
|
|
7
|
EM uygulaması: Selüloz çözücü bakteriler ve Bacillus spp.
|
|
8
|
EM uygulaması: Actinomisetler
|
|
9
|
EM uygulaması: Endofitik Fungi (Trichoderma spp.)
|
|
10
|
EM uygulaması: Streptomyces spp.
|
|
11
|
EM uygulaması: Laktik asit bakterileri
E
|
|
12
|
M uygulaması: Mikorizalar
|
|
13
|
Mikroorganizmaların faaliyetlerine göre toprak sınıflandırması
|
|
14
|
Hastalık arttırıcı ve baskılayıcı topraklar, Zymogenik topraklar, sentetik topraklar
|
|