ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sürdürülebilir Bitkisel Üretimde Bitki Hastalık Mücadele TYB527 GÜZ-BAHAR 5+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sürdürülebilir bitkisel üretim modellerinde uygulanan bitki hastalık mücadele metotlarının temel özelliklerini tanımlar.
    2-Sürdürülebilir bitkisel üretim sistemlerinde yer alan bitki hastalık mücadelesi uygulamalarını açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14570
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler205735
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)20177
    Proje10188
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   168
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,6 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sürdürülebilir bitkisel üretim yaklaşımının tarihsel gelişimi ve temel kavramlar
    2 Tarım ve doğal kaynaklar: Su, toprak ve hava faktörü
    3 Sürdürülebilir bitkisel üretim modelleri
    4 Sürdürülebilir bitkisel üretimde toprak kalitesini arttırmaya yönelik uygulamalar
    5 Bitkilerde hastalık kavramı ve hastalık gelişimini etkileyen faktörler
    6 Sürdürülebilir bitkisel üretimde pasif ve aktif bitki hastalık mücadele ilkeleri
    7 Sürdürülebilir bitkisel üretimde pasif fungal bitki hastalık mücadele yöntemleri
    8 Sürdürülebilir bitkisel üretimde pasif bakteriyel bitki hastalık mücadele yöntemleri
    9 Sürdürülebilir bitkisel üretimde aktif fungal fitopatojen mücadele yöntemleri
    10 Sürdürülebilir bitkisel üretimde aktif bakteriyel fitopatojen mücadele yöntemleri
    11 Sürdürülebilir bitkisel üretimde toprak kökenli fitopatojenler ile mücadele yöntemleri
    12 Sürdürülebilir bitkisel üretimde yeşil aksam fitopatojenleri ile mücadele yöntemleri
    13 Sürdürülebilir bitkisel üretimde yumuşak doku fitopatojenleri ile mücadele yöntemleri
    14 Sürdürülebilir bitkisel üretimde ekonomik, sosyal ve politik konular: Arazi kullanımı, gıda güvenliği
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ömer Cem Karakoç
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Anonim (Ekolojik Tarım Organizasyonu, ETO), 1999. Ekolojik Tarım. Emre Basımevi, İzmir. 2. Er, C. ve Başalma, D. 2008. Organik Tarımdaki Gelişmeler, Nobel Yayınevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere bitkisel üretim sistemlerinde sürdürülebilirliğin önemini kavratmak ve öğrencilerin sürdürülebilir bitkisel üretim sistemlerinde bitki hastalık mücadelesi uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım ve Yaşam Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bilgilere ulaşır. 3
    2 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 3
    3 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 3
    4 Akademik kariyerinde kendini başarılı kılacak bilgi ve becerileri kazanır. 3
    5 Çok disiplinli çalışmalarda görüşlerini diğer uzmanlar ile paylaşabilir, onların görüşlerini anlayabilir ve değerlendirebilir. 3
    6 Bir problemi, bağımsız olarak tanımlayabilme, çözüm yöntemleri önerebilme, bunları uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisini kazanır. 3
    7 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. 3
    8 Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olur. 3
    9 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanının gerektirdiği güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilimsel kaynaklara ulaşabilir. 3
    10 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 3
    11 Programın eğitim dilinde ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişim kurabilir. 3
    12 Bir yabancı dili kullanarak Tarım ve Yaşam bilimleri alanındaki bilgileri izler, sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. 3
    13 Mesleki alanla ilgili her faaliyette ahlaki ve profesyonelce davranır. 3
    14 Çevreyi ve doğal kaynakları korumayı ve bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster