ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Toprak Patojenlerinin Organik Madde Yönetimi İle Kontrolü TYB528 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sürdürülebilir toprak sağlığı ve kalitesi açısından organik maddenin önemini ifade eder.
    2-Organik madde uygulamalarının toprak mikroorganizmaları üzerindeki etkilerini anlatır.
    3-Organik madde uygulaması sonrasında toprak mikrobiyal popülasyonları ve bitki patojenleri arasındaki etkileşimleri tartışır.
    4- Sürdürülebilir bitkisel üretim sistemleri içinde gerçekleştirilen doğru organik madde yönetim uygulamalarının önem ve faydalarını ifade eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ömer Cem Karakoç
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Zhang, W. 1997. Disease suppression and systemic acquired resistance induced in plants by compost-amended potting mixes, compost water extracts and no-tillage soil. Dissertation, Ohio State University, OH. 2. Weste, G. 1983. Population dynamics and survival of Phytophthora. In D.C. Erwin et al. (Eds.), Phytophthora: Its Biology, Taxonomy, Ecology and Pathology. American Phytopathological Society, St. Paul, MN, pp. 237?257. 3. Weller, D.M., R.J. Cook, G. MacNish, E.N. Bassett, R.L. Powelson, and R.R. Petersen. 1986. Rhizoctonia root rot of small grains favored by reduced tillage in the Pacific Northwest. Plant Dis. 70:70?73. 4. Weller, D.M., J.M. Raaijmakers, B.B. MacSpadden Gardener, and L.S. Thomashow. 2002. Microbial populations responsible for specific soil suppressiveness to plant pathogens. Annu. Rev. Phytopathol. 40:309?348. 5. Weste, G. 1983. Population dynamics and survival of Phytophthora. In D.C. Erwin et al. (Eds.), Phytophthora: Its Biology, Taxonomy, Ecology and Pathology. American Phytopathological Society, St. Paul, MN, pp. 237?257. 6. Wilhelm, S. 1951. Effect of various soil amendments on the inoculum potential of the Verticillium wilt fungus. Phytopathology 41:684?690. 7. van Dijk, K., and E.B. Nelson. 1998. Inactivation of seed exudate simulants of Pythium ultimum sporangium germination by biocontrol strains of Enterobacter cloacae and other seed-associated bacteria. Soil Biol. Biochem. 30:183?192. 8. Tavoularis, K., A. Papdaki, and V. Manios. 1995. Effect of volatile substances released from olive tree leaf compost on the vegetative growth of Rhizoctonia solani and Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici. Acta Horticulturae 382:183?185.
    Yardımcı Kitap . Scheurell, S., W. Mahaffee, 2002: Compost tea: Principles and prospects for plant disease control. Compost Sci. Utiliz. 10, 313-338.
    Dersin Amacı Öğrencilerin toprak kalitesi açısından organik madde yönetiminin önemini kavramasını; sürdürülebilir bitkisel üretim ve bitki koruma açısından doğru organik madde yönetiminin faydalarının ifade etmelerini; organik madde kullanımı ve toprak kökenli patojen ilişkilerini tanımlayabilmesini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster