ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Vermikültür tanımı, tarihsel gelişimi ve faaliyet alanları
    2 Toprak solucanı biyolojisi, (hayat döngüsü, fizyolojisi, üremesi vb.)
    3 Vermikültür faaliyetlerinde solucanların yaşamsal ihtiyaçları (Sıcaklık, nem, oksijen miktarı, C/N oranı, organik madde yapısı vb).
    4 Başarılı vermikültür üretimi için dikkat edilmesi gereken önemli parametreler
    5 Vermiteknoloji metodları (Küçük, orta ve büyük ölçekli vermikültür üretim yöntemleri, kullanılan teknolojiler)
    6 Vermikültür ürünlerinin özellikleri (vermikompost ve vermikest çayı)
    7 Aerobik ve Vermikompst ürünlerinin olgunluk kriterleri
    8 Vermikültür ürünlerinin kullanım alanları (Organik gübre, toprak katkı maddesi, biyolojik pestisit vb.)
    9 Vermikültür ürünlerinin toprak katkı maddesi olarak kullanımı
    10 Katı vermikültür ürünlerinin bitki hastalıklarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı
    11 Katı vermikültür ürünlerinin bitki zararlılarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı
    12 Sıvı vermikültür ürünlerinin bitki hastalıklarına karşı bio-control ajanı olarak kullanı
    13 Sıvı vermikültür ürünlerinin bitki zararlılarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı
    14 Vermikültür çslışmalarında yaşanılan sıkıntılar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster