Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Vermikültür tanımı, tarihsel gelişimi ve faaliyet alanları
|
|
2
|
Toprak solucanı biyolojisi, (hayat döngüsü, fizyolojisi, üremesi vb.)
|
|
3
|
Vermikültür faaliyetlerinde solucanların yaşamsal ihtiyaçları (Sıcaklık, nem, oksijen miktarı, C/N oranı, organik madde yapısı vb).
|
|
4
|
Başarılı vermikültür üretimi için dikkat edilmesi gereken önemli parametreler
|
|
5
|
Vermiteknoloji metodları (Küçük, orta ve büyük ölçekli vermikültür üretim yöntemleri, kullanılan teknolojiler)
|
|
6
|
Vermikültür ürünlerinin özellikleri (vermikompost ve vermikest çayı)
|
|
7
|
Aerobik ve Vermikompst ürünlerinin olgunluk kriterleri
|
|
8
|
Vermikültür ürünlerinin kullanım alanları (Organik gübre, toprak katkı maddesi, biyolojik pestisit vb.)
|
|
9
|
Vermikültür ürünlerinin toprak katkı maddesi olarak kullanımı
|
|
10
|
Katı vermikültür ürünlerinin bitki hastalıklarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı
|
|
11
|
Katı vermikültür ürünlerinin bitki zararlılarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı
|
|
12
|
Sıvı vermikültür ürünlerinin bitki hastalıklarına karşı bio-control ajanı olarak kullanı
|
|
13
|
Sıvı vermikültür ürünlerinin bitki zararlılarına karşı bio-control ajanı olarak kullanımı
|
|
14
|
Vermikültür çslışmalarında yaşanılan sıkıntılar
|
|