Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik, Genel kavramlar
|
|
2
|
Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik
|
|
3
|
Etik Kavramlar
|
|
4
|
Mevzuat
|
|
5
|
Alınması gereken önlemler
|
|
6
|
Gıda Güvenliği uygulamaları
|
|
7
|
Gıda Güvenliği uygulamaları
|
|
8
|
Güncel Konular
|
|
9
|
Biyogüvenlik Uygulamaları
|
|
10
|
Biyogüvenlik Uygulamaları
|
|
11
|
Güncel Konular
|
|
12
|
Biyogüvenlik ve analiz sistemleri
|
|
13
|
Gıda Güvenliği ve analiz sistemleri
|
|
14
|
Ödev sunumları
|
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Yrd.Doç.Dr. Deniz BAŞ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Committee on Advances in Technology and the Prevention of Their Application to Next Generation Biowarfare Threats, Globalization, Biosecurity, and the Future of the Life Sciences, Institute of Medicine and National Research Council of the National Academies, National Academies Press, 2006.
2. Motarjemi Y., Lelieveld H., Food Safety Management: A Practical Guide for the Food Industry, Academic Press, 2013.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Gıda güvenliği ve biyogüvenlik ile ilgili temel kavramların incelenmesi, Etik kavramlar, mevzuat, güncel konular, biyogüvenlik ve gıda güvenliğinin temini açısından analiz yöntemlerinin öneminin tartışılması ve güncel gelişmelerin takip edilerek sunum ve ödev hazırlanması
|
Dersin İçeriği
|
Gıda güvenliği ve biyogüvenlik: tanım ve kapsam. Etik Kavramlar. Mevzuat. Alınması gereken önlemler
Gıda Güvenliği uygulamaları. Güncel Konular. Biyogüvenlik Uygulamaları. Güncel Konular. Biyogüvenlik ve analiz sistemleri. Gıda Güvenliği ve analiz sistemleri
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım ve Yaşam Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bilgilere ulaşır.
|
5
|
2
|
Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır.
|
3
|
3
|
Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir.
|
4
|
4
|
Akademik kariyerinde kendini başarılı kılacak bilgi ve becerileri kazanır.
|
5
|
5
|
Çok disiplinli çalışmalarda görüşlerini diğer uzmanlar ile paylaşabilir, onların görüşlerini anlayabilir ve değerlendirebilir.
|
3
|
6
|
Bir problemi, bağımsız olarak tanımlayabilme, çözüm yöntemleri önerebilme, bunları uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisini kazanır.
|
4
|
7
|
Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir.
|
5
|
8
|
Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olur.
|
2
|
9
|
Tarım ve Yaşam Bilimleri alanının gerektirdiği güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilimsel kaynaklara ulaşabilir.
|
4
|
10
|
Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir.
|
3
|
11
|
Programın eğitim dilinde ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişim kurabilir.
|
3
|
12
|
Bir yabancı dili kullanarak Tarım ve Yaşam bilimleri alanındaki bilgileri izler, sözlü ve yazılı iletişim kurabilir.
|
3
|
13
|
Mesleki alanla ilgili her faaliyette ahlaki ve profesyonelce davranır.
|
4
|
14
|
Çevreyi ve doğal kaynakları korumayı ve bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır.
|
1
|