ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik TYB532 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik kavramlarını açıklar.
    2-Gıda güvenliği ve biyogüvenlik uygulamaları hakkında bilgi verir.
    3-Biyogüvenlik ve Gıda Güvenliği alanlarında araştırma yaparak, güncel durumu özetler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje5015050
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5016060
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   180
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik, Genel kavramlar
    2 Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik
    3 Etik Kavramlar
    4 Mevzuat
    5 Alınması gereken önlemler
    6 Gıda Güvenliği uygulamaları
    7 Gıda Güvenliği uygulamaları
    8 Güncel Konular
    9 Biyogüvenlik Uygulamaları
    10 Biyogüvenlik Uygulamaları
    11 Güncel Konular
    12 Biyogüvenlik ve analiz sistemleri
    13 Gıda Güvenliği ve analiz sistemleri
    14 Ödev sunumları
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Deniz BAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Committee on Advances in Technology and the Prevention of Their Application to Next Generation Biowarfare Threats, Globalization, Biosecurity, and the Future of the Life Sciences, Institute of Medicine and National Research Council of the National Academies, National Academies Press, 2006. 2. Motarjemi Y., Lelieveld H., Food Safety Management: A Practical Guide for the Food Industry, Academic Press, 2013.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda güvenliği ve biyogüvenlik ile ilgili temel kavramların incelenmesi, Etik kavramlar, mevzuat, güncel konular, biyogüvenlik ve gıda güvenliğinin temini açısından analiz yöntemlerinin öneminin tartışılması ve güncel gelişmelerin takip edilerek sunum ve ödev hazırlanması
    Dersin İçeriği Gıda güvenliği ve biyogüvenlik: tanım ve kapsam. Etik Kavramlar. Mevzuat. Alınması gereken önlemler Gıda Güvenliği uygulamaları. Güncel Konular. Biyogüvenlik Uygulamaları. Güncel Konular. Biyogüvenlik ve analiz sistemleri. Gıda Güvenliği ve analiz sistemleri
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım ve Yaşam Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bilgilere ulaşır. 5
    2 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 3
    3 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 4
    4 Akademik kariyerinde kendini başarılı kılacak bilgi ve becerileri kazanır. 5
    5 Çok disiplinli çalışmalarda görüşlerini diğer uzmanlar ile paylaşabilir, onların görüşlerini anlayabilir ve değerlendirebilir. 3
    6 Bir problemi, bağımsız olarak tanımlayabilme, çözüm yöntemleri önerebilme, bunları uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisini kazanır. 4
    7 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. 5
    8 Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olur. 2
    9 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanının gerektirdiği güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilimsel kaynaklara ulaşabilir. 4
    10 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. 3
    11 Programın eğitim dilinde ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişim kurabilir. 3
    12 Bir yabancı dili kullanarak Tarım ve Yaşam bilimleri alanındaki bilgileri izler, sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. 3
    13 Mesleki alanla ilgili her faaliyette ahlaki ve profesyonelce davranır. 4
    14 Çevreyi ve doğal kaynakları korumayı ve bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster