ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik TYB532 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda Güvenliği ve Biyogüvenlik kavramlarını açıklar.
    2-Gıda güvenliği ve biyogüvenlik uygulamaları hakkında bilgi verir.
    3-Biyogüvenlik ve Gıda Güvenliği alanlarında araştırma yaparak, güncel durumu özetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Deniz BAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Committee on Advances in Technology and the Prevention of Their Application to Next Generation Biowarfare Threats, Globalization, Biosecurity, and the Future of the Life Sciences, Institute of Medicine and National Research Council of the National Academies, National Academies Press, 2006. 2. Motarjemi Y., Lelieveld H., Food Safety Management: A Practical Guide for the Food Industry, Academic Press, 2013.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda güvenliği ve biyogüvenlik ile ilgili temel kavramların incelenmesi, Etik kavramlar, mevzuat, güncel konular, biyogüvenlik ve gıda güvenliğinin temini açısından analiz yöntemlerinin öneminin tartışılması ve güncel gelişmelerin takip edilerek sunum ve ödev hazırlanması
    Dersin İçeriği Gıda güvenliği ve biyogüvenlik: tanım ve kapsam. Etik Kavramlar. Mevzuat. Alınması gereken önlemler Gıda Güvenliği uygulamaları. Güncel Konular. Biyogüvenlik Uygulamaları. Güncel Konular. Biyogüvenlik ve analiz sistemleri. Gıda Güvenliği ve analiz sistemleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster