ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Biyolojik Azot Fiksasyonu TYB537 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğada biyolojik azot döngüsünü açıklar.
    2-Biyolojik azot fiksasyonunun çevre için önemini analiz eder.
    3-Bakteri aşılama materyalleri ve aşılama tekniklerinin etkinliklerini belirler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler2013030
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3013030
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014040
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   170
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,67 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Büyüme ve gelişmeye etki eden çevresel faktörler K1-Bölüm 1
    2 Bitki besin maddeleri K1-Bölüm 1
    3 Bitkiler için azotun önemi K1-Bölüm 1
    4 Azot döngüsü ve azot kaynakları K2-Bölüm 2
    5 Biyolojik azot fiksasyonunun önemi K2-Bölüm 2
    6 Biyolojik azot fiksasyonunun gruplandırılması ve örneklerin verilmesi K2-Bölüm 3
    7 Simbiyotik azot fiksasyonunda baklagillerin tanıtılması K2-Bölüm 4
    8 Biyolojik azot fiksasyonuna etki eden faktörler K2-Bölüm 4
    9 Rhizobium- baklagil ortak yaşamı K2-Bölüm 4
    10 Baklagillerde aşılamanın önemi K2-Bölüm 5
    11 Aşılamada uyulması gereken ilkeler K2-Bölüm 5
    12 İnokulant türleri K2-Bölüm 5
    13 Aşılama yöntemleri K2-Bölüm 5
    14 Biyolojik azot fiksasyonunu artıracak kültürel önlemler K2-Bölüm 5
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Ebru Derelli Tüfekçi

    Ders Yardımcıları ---
    Kaynaklar K1. Şehirali, S. (1988). Yemeklik Dane Baklagiller. A.Ü. Zir. Fak. Yay., No 1089. K2. Akçin, A. (1988). Yemeklik Dane Baklagiller. S. Ü. Zir. Fak. Yay. No: 8, Konya.
    Yardımcı Kitap ---
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, biyolojik azot fiksasyonu hakkında genel, tarım sistemlerinde simbiyotik azot fiksasyonu, Rhizobium bakterisi, baklagil inokulasyonu ve denemelerle ilgili bilgiler vermektir.
    Dersin İçeriği Biyolojik azot fiksasyonu, önemi, baklagiller, aşılama
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım ve Yaşam Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bilgilere ulaşır. 3
    2 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 3
    3 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 3
    4 Akademik kariyerinde kendini başarılı kılacak bilgi ve becerileri kazanır. -
    5 Çok disiplinli çalışmalarda görüşlerini diğer uzmanlar ile paylaşabilir, onların görüşlerini anlayabilir ve değerlendirebilir. -
    6 Bir problemi, bağımsız olarak tanımlayabilme, çözüm yöntemleri önerebilme, bunları uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisini kazanır. -
    7 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. -
    8 Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olur. -
    9 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanının gerektirdiği güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilimsel kaynaklara ulaşabilir. -
    10 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. -
    11 Programın eğitim dilinde ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişim kurabilir. -
    12 Bir yabancı dili kullanarak Tarım ve Yaşam bilimleri alanındaki bilgileri izler, sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. -
    13 Mesleki alanla ilgili her faaliyette ahlaki ve profesyonelce davranır. -
    14 Çevreyi ve doğal kaynakları korumayı ve bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster