ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türkiye`de Tarla Tarımı ve Sorunları TYB539 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye`de tarım ve bunun içinde tarla tarımının önemini açıklar.
    2-Tarla tarımı uygulamaları hakkında bilgi verir.
    3-Tarımsal üretim politikaları ve araçlarını açıklar.
    4-Tarla ürünlerinin standardizasyonu, depolanması, değerlendirilmesi ve pazarlaması aşamalarını açıklar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan Kuşvuran
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları ---
    Kaynaklar Ceylan, A., 1998. Tarla Tarımı. Ege Üniv.Ziraat Fak.Ofset Basımevi , İzmir.
    Yardımcı Kitap ---
    Dersin Amacı Bu dersin amacı Türkiye?de tarımın önemi ve tarımsal üretim içinde tarla tarımının varlığı, durumu ve sorunların neler olduğu, çözümleri ile tarla tarımı içinde yer alan ekonomik yapı ve sektörler bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği Türkiye?de tarımın önemi, tarım topraklarımız varlığı ve kullanım durumu, tarımsal işletmelerimizin varlığı ve durumları, türkiye?de tarımsal araştırma ve geliştirmenin durumu, tarımda girdi kullanımı, tarla tarımında mekanizasyon kullanımı, tarla tarımında yabancı ot, hastalık ve zararlılarla mücadele, tarımsal üretim politikaları ve etkileri. tarla ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlanması, türkiye?de tarla tarımı için uygulanan desteklemeler ve etkileri, tarım ve özel sektör arası ilişkiler, tarla ürünlerinin standardizasyonu ve depolanması, tarımda planlama ve yönetim, tarımsal eğitim ve yayım, tarım ile ilgili türkiye?de güncel kamuoyunun takibi ve değerlendirilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster