Ön Koşul
|
Yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Alpaslan Kuşvuran
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
---
|
Kaynaklar
|
1. Azkan,N., 2002. Yemeklik Tane Baklagiller (IV. Baskı), Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ders Notları No: 40 BURSA
2. Şehirali,S., 1988. Yemeklik Tane Baklagiller. Ankara Üniv.Zir.Fak., Yayınları No:1089, Ders Kitabı:314.
3. Summerfield,R.J., Roberts, E.H., 1985. Grain Legume Crops. Collins ISBN 0-00-383037-3
|
Yardımcı Kitap
|
---
|
Dersin Amacı
|
Bu derste amaç, tane baklagil yetiştiriciliğinde modern yetiştiricilik uygulamaları, ıslah amaçları ve yöntemleri anlatılarak, verimliliğin nasıl arttırılabileceği; günümüzde sürdürülebilir tarımda baklagillerin önemi hakkında bilgi vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
baklagillerin toprak verimliliğini koruma, artırma ve ekim nöbeti yönünden önemi, baklagil köklerinde nodozite oluşumu ve buna etki eden fiziksel ve kimyasal faktörler, bakteri aşılaması ve yararları, aşılama materyalinin hazırlanması, tane baklagillerde ıslah yöntemleri, mercimek yetiştiriciliği ve ıslahı, nohut yetiştiriciliği ve ıslahı, fasulye yetiştiriciliği ve ıslahı, bakla yetiştiriciliği ve ıslahı, bezelye yetiştiriciliği ve ıslahı, börülce, yetiştiriciliği ve ıslahı, tane baklagillerin hastalık ve zararlıları, tane baklagillerde dayanıklılık ıslahı, tescilli çeşitler, tane baklagillerin depolanması ve pazarlanması
|