ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Reolojik Özellikler TYB544 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Reoloji kavramlarını açıklar.
    2-Kuvvet altında sıvı ve katıların davranışlarını inceler.
    3-Gıdaların reolojik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan ilkeleri, yöntemleri ve aletleri tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sezin TUTA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Steffe, J. F., 1996, Rheological Methods in Food Process Engineering, Second Edition, Freeman Press, USA
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Akışkan materyallerin reolojik özelliklerini, ölçüm metotlarının açıklanarak, öğrencilerin akıcı gıdaları tanımlama, akış sistemlerinin analizinde reolojik özellikleri kullanabilme ve ısı aktarımı sırasında reolojik özelliklerin değişimini inceleyebilme; tekstür kavramı anlatılarak reoloji ve tekstür arasındaki farkın kavranmasının sağlanması hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster