Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tıbbi bitkiler üzerindeki çalışmaların tarihi gelişimi
|
K1, K2
|
2
|
Tıbbi bitkilerin önemi ve gruplandırılması
|
K1, K2
|
3
|
Tıbbi bitkilerin Türkiye ve Dünya`daki durumu
|
K1, K2
|
4
|
Tıbbi bitkilerin ekolojik istekleri
|
K1, K2
|
5
|
Tıbbi bitkilerin kültüründe temel prensipler ve değerlendirme yöntemleri
|
K1, K2
|
6
|
Tıbbi bitkilerin kurutulması ve depolanması
|
K1, K2
|
7
|
Drogların tanıtılması
|
K1, K2
|
8
|
Sekonder bitki maddeleri
|
K1, K2
|
9
|
Uçucu yağlar ve özellikleri
|
K1, K2
|
10
|
Apiaceae familyasına dahil bazı bitkilerin (dereotu, kişniş, rezene, anason) önemi, bitkisel özellikleri, yetiştirme teknikleri ve kullanım alanları
|
K3
|
11
|
Asteraceae famiyasına dahil bazı bitkilerin (papatya, pireotu) önemi, bitkisel özellikleri, yetiştirme teknikleri ve kullanım alanları
|
K3
|
12
|
Lamiaceae familyasına dahil bazı bitkilerin ( nane, kekik) önemi, bitkisel özellikleri, yetiştirme teknikleri ve kullanım alanları
|
K3
|
13
|
Lamiaceae familyasına dahil adaçayı bitkisinin ve diğer familyalara dahil bazı önemli tıbbi bitkilerin (çörek otu) tanıtımı ve yetiştirme teknikleri
|
K3
|
14
|
Diğer bazı familyalardaki tıbbi bitkilerin kültüre alınması
|
K3
|