ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Endüstriyel Mikrobiyoloji TYB562 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mikroorganizma fizyolojisini açıklar.
    2-Endüstriyel fermentasyon sistemlerini ve tekniklerini tartışır.
    3-Endüstriyel fermentasyon ürünlerinin izolasyon ve saflaştırılmasını özetler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler2512020
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2513535
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014545
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   170
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,67 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Mikrobiyal fizyoloji K1. BÖLÜM1
    2 Mikrobiyal gelişim ve beslenme K1. BÖLÜM2
    3 Mikrobiyal metabolizma K1. BÖLÜM3
    4 Endüstriyel mikroorganizmalar K1. BÖLÜM4
    5 Fermentasyon besiyeri K1. BÖLÜM5
    6 Fermentasyon sistemleri K1. BÖLÜM6
    7 Fermentasyon sonrası işlemler K1. BÖLÜM7
    8 Ürün geliştirme, düzenleme ve güvenlik K1. BÖLÜM8
    9 Mikrobiyal enzimler K1. BÖLÜM9
    10 Yakıtlar ve endüstriyel kimyasallar K1. BÖLÜM10
    11 Sağlık ve bakım ürünleri K1. BÖLÜM11
    12 Gıda fermentasyonları K1. BÖLÜM12
    13 Gıda katkı maddeleri ve takviyeleri K1. BÖLÜM13
    14 Mikrobiyal biyokütle üretimi K1. BÖLÜM14
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr Oğuz Aydemir

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Turhan, İ., 2015. Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Palme Yayıncılık, Ankara, 288s.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tarım ve Yaşam Bilimleri Bölümü öğrencilerine mikroorganizmaların fizyolojisi, endüstriyel fermantasyon süreçleri ve fermantasyon ürünlerinin izolasyonu konularında temel oluşturmak.
    Dersin İçeriği Mikroorganizmaların sınıflandırılması, mikroorganizmaların fizyolojisi, fermantasyon süreçleri, fermantasyon sistemleri, fermantasyon öncesi ve sonrası prosesler, endüstriyel fermantasyon türleri.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım ve Yaşam Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bilgilere ulaşır. 5
    2 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. 4
    3 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 3
    4 Akademik kariyerinde kendini başarılı kılacak bilgi ve becerileri kazanır. 3
    5 Çok disiplinli çalışmalarda görüşlerini diğer uzmanlar ile paylaşabilir, onların görüşlerini anlayabilir ve değerlendirebilir. -
    6 Bir problemi, bağımsız olarak tanımlayabilme, çözüm yöntemleri önerebilme, bunları uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisini kazanır. -
    7 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. 3
    8 Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olur. 3
    9 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanının gerektirdiği güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilimsel kaynaklara ulaşabilir. -
    10 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. -
    11 Programın eğitim dilinde ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişim kurabilir. 3
    12 Bir yabancı dili kullanarak Tarım ve Yaşam bilimleri alanındaki bilgileri izler, sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. -
    13 Mesleki alanla ilgili her faaliyette ahlaki ve profesyonelce davranır. -
    14 Çevreyi ve doğal kaynakları korumayı ve bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster