ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Buğdaygil Yem Bitkileri Yetiştirme Teknikleri TYB564 GÜZ-BAHAR 3+1 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Buğdaygil yem bitkilerinin önemini ve kullanım alanlarını özetler.
    2-Buğdaygil yem bitkilerini, bitkilerin morfolojik özelliklerini inceleyerek tanır.
    3-Buğdaygil yem bitkilerinin, ekolojik isteklerine göre, yetiştirme prensiplerini uygular.
    4-Buğdaygil yem bitkilerinde biçim/hasat ve biçim/hasat sonrası işlemleri yerine getirir.
    5-Buğdaygil yem bitkilerinin farklı amaçlarla kullanım ilkelerini belirtir.
    6-Disiplinler arası çalışmalarda, buğdaygil yem bitkilerinin yeri ve kullanımı ile ilgili çalışmaları planlar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Sing, R.J. (Editor) (2009). Forage crops. CRC Press. Taylor & Francis Group, LLC, Newyork, 295p. 2. Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., Karadağ, Y. (Editörler) (2009). Yembitkileri (Genel Bölüm), Baklagil Yem Bitkileri, Buğdaygil ve Diğer Familyalardan Yem Bitkileri. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir, Cilt I, II, III, 843s. 3. Açıkgöz, E. (2001). Yembitkileri. 3. Baskı, Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayın No. 182. Vip A.Ş. Yayın No:58, Bursa, 584s.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Buğdaygil yem bitkilerinin genel yapısal özellikleri, taksonomileri, tarımsal özellikleri, kullanım alanları ve ekonomik önemleri ile yetiştirme teknikleri konularında ileri düzeyde bilgi ve beceri kazandırılması.
    Dersin İçeriği Buğdaygil familyasına giren ve yem bitkisi olarak önem taşıyan türlerin önemi ve yetiştirme teknikleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster