Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Buğdaygiller (Poaceae sp.) familyasının özellikleri, buğdaygillerin genel yapısal özellikleri, taksonomileri, tarımsal özellikleri
|
İlgili konu veya konular ile ilgili kaynakların okunması.
|
2
|
Buğdaygil yem bitkilerinin ekonomik önemi ve kullanım alanları
|
|
3
|
Çim (Lolium sp. L.) türleri, yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
4
|
Ayrık (Agropyron sp. L.) türleri, yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
5
|
Brom (Bromus sp.) türleri ve domuz ayrığı (Dactylis glomerata L.) yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
6
|
Yumak (Festuca sp. Schreb.) türleri, yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
7
|
Çayır salkımotu (Poa pratensis L.), tilkikuyruğu (Alopecurus sp. L.) ve kelp kuyruğu (Phleum sp. L.) yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
8
|
Tavusotu (Agrostis sp. L.) ve kanyaş (Phalaris sp. L yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
9
|
Sorguçlu gümüşotu (Koeleria cristata (L.) Pers.), çayır yulafı (Arrhenatherum sp. L.), otlak arpası (Elymus sp. L.) ve bataklık otu (Beckmannia eruciformis Host.) yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
10
|
Sorgum (Sorghum bicolor L.), sudanotu (Sorghum sudanense (Piper) (Stapf) ve sorgumxsudanotu melezi [(Sorghum bicolor L. x Sorghum sudanense (Piper) (Stapf)], yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
11
|
Mısır (Zea mays L.) yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
12
|
Cindarı (Seteria italica (L.) Beauv. Panicum italicum L.), kumdarı (Panicum miliaceum L.), dallıdarı (Panicum virgatum L.), yaygın yalancıdarı (Paspalum dilatatum Poir.), parlak yalancıdarı (Paspalum notatum Flügge.), erguvani zencidarısı (Pennisetum purpureum Schumach.) ve mavi zencidarısı (Pennisetum glaucum (L.) R.Br. / Pennisetum americanum (L.) Leeke.) yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
13
|
Köpekdişi (Cynodon dactylon L. Pers.), rodos otu (Chloris gayana Kunth.), Kuşyemi (Phalaris canariensis L.), mandaotu (Buchloe dactyloides) ve sakalotu (Bothriochloa sp., Andropogon sp., Schizachyrium sp.) yetiştirme teknikleri ve güncel bilimsel çalışmaların tartışılması
|
|
14
|
Dönem ödevi/projesinin sunumu ve tartışma
|
Sözlü sunum için gerekli hazırlıkların tamamlanması
|