ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Baklagil Yem Bitkileri Yetiştirme Teknikleri TYB565 GÜZ-BAHAR 3+1 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Baklagil yem bitkilerinin önemini ve kullanım alanlarını özetler.
    2-Baklagil yem bitkilerini bitkilerin morfolojik özelliklerini inceleyerek tanır.
    3-Baklagil yem bitkilerini ekolojik isteklerine göre yetiştirme prensiplerini uygular.
    4-Baklagil yem bitkilerinde biçim/hasat ve biçim/hasat sonrası işlemleri organize eder.
    5-Baklagil yem bitkilerinin farklı amaçlarla kullanım ilkelerini tanımlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler707856
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 3011515
    Diğer (Tarımsal arazi/tarımsal işletme/sera/çiftlik vb. uygulamaları) 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   169
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,63 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yembitkilerinin tanımı, önemi, sınıflandırılması ve sorunları K1-K2-K3 ve D1-D2
    2 Yembitkileri ekiminde tohum yatağı K1-K2-K3 ve D1-D2
    3 Yembitkilerinde mineral madde ve tohumluk üretimi K1-K2-K3 ve D1-D2
    4 Baklagil yem bitkileri K1-K2-K3 ve D1-D2
    5 Yonca yetiştiriciliği-I K1-K2-K3 ve D1-D2
    6 Yonca yetiştiriciliği-II K1-K2-K3 ve D1-D2
    7 Taşyoncası K1-K2-K3 ve D1-D2
    8 Tek yıllık yonca türleri K1-K2-K3 ve D1-D2
    9 Üçgüller ve yetiştiricilikleri-I K1-K2-K3 ve D1-D2
    10 Üçgüller ve yetiştiricilikleri-II K1-K2-K3 ve D1-D2
    11 Korunga yetiştiriciliği K1-K2-K3 ve D1-D2
    12 Fiğler ve yaygın fiğ yetiştiriciliği K1-K2-K3 ve D1-D2
    13 Macar fiği, tüylü fiğ, koca fiğ ve yem bezelyesi yetiştiriciliği K1-K2-K3 ve D1-D2
    14 Gazalboynuzu, alacataçotu, mürdümük, nohut geveni ve çemen yetiştiriciliği K1-K2-K3 ve D1-D2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Sing, R.J. (Editor) (2009). Forage crops. CRC Press. Taylor & Francis Group, LLC, Newyork, 295p. K2. Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., & Karadağ, Y. (Editörler) (2009). Yembitkileri (Genel Bölüm), Baklagil Yem Bitkileri, Buğdaygil ve Diğer Familyalardan Yem Bitkileri. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir, Cilt I, II, III, 843s. K3. Açıkgöz, E. (2001). Yembitkileri. 3. Baskı, Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayın No. 182. Vip A.Ş. Yayın No:58, Bursa, 584s.
    Yardımcı Kitap D1. Dersin sorumlu öğretim üyesine ait ders notları. D2. Konu hakkında yayınlanmış güncel bilgi ve makaleler.
    Dersin Amacı Baklagil yem bitkilerinin genel yapısal özellikleri, taksonomileri, tarımsal özellikleri, kullanım alanları ve ekonomik önemleri ile yetiştirme teknikleri konularında ileri düzeyde bilgi ve beceri kazandırılması.
    Dersin İçeriği Baklagil türleri arasından yem bitkisi amaçlı kullanılan türlerin yetiştiriciliği hakkında bilgi edinilmesi.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım ve Yaşam Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bilgilere ulaşır. 4
    2 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. -
    3 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. -
    4 Akademik kariyerinde kendini başarılı kılacak bilgi ve becerileri kazanır. 4
    5 Çok disiplinli çalışmalarda görüşlerini diğer uzmanlar ile paylaşabilir, onların görüşlerini anlayabilir ve değerlendirebilir. -
    6 Bir problemi, bağımsız olarak tanımlayabilme, çözüm yöntemleri önerebilme, bunları uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme becerisini kazanır. 5
    7 Tarım ve Yaşam Bilimleri Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. 4
    8 Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olur. -
    9 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanının gerektirdiği güncel bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilimsel kaynaklara ulaşabilir. -
    10 Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. -
    11 Programın eğitim dilinde ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişim kurabilir. -
    12 Bir yabancı dili kullanarak Tarım ve Yaşam bilimleri alanındaki bilgileri izler, sözlü ve yazılı iletişim kurabilir. -
    13 Mesleki alanla ilgili her faaliyette ahlaki ve profesyonelce davranır. -
    14 Çevreyi ve doğal kaynakları korumayı ve bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster