ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinde Fizyolojik Kavramlar TYB566 GÜZ-BAHAR 4+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yem bitkileri yetiştiriciliğinde çevresel faktörlerin önemini açıklar.
    2-Çevresel faktörlerini dikkate alarak, kaliteli ot üretimi için, yetiştirme tekniklerine uygun üretim tekniklerini uygular.
    3-Abiyotik stres faktörlerinin yem bitkilerine olan etkisini sentezler ve elde edilen sonuçları değerlendirerek yorumlar.
    4-Disiplinler arası (kimya, biyoloji vb.) yem bitkileri fizyolojisi ile ilgili çalışmalara katılır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Sing, R.J. (Editor) (2009). Forage crops. CRC Press. Taylor & Francis Group, LLC, Newyork, 295p. 2. Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., Karadağ, Y. (Editörler) (2009). Yembitkileri (Genel Bölüm), Baklagil Yem Bitkileri, Buğdaygil ve Diğer Familyalardan Yem Bitkileri. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, İzmir, Cilt I, II, III, 843s. 3. Açıkgöz, E. (2001). Yembitkileri. 3. Baskı, Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayın No. 182. Vip A.Ş. Yayın No:58, Bursa, 584s. 4. Kaçar, B., Katkat, A. V., Öztürk, Ş. (2013). Bitki fizyolojisi, Nobel Yayın Dağıtım, 563s. 5. Toppi, L.S., Skowronska, B.P. /(Editors) (2003). Abiotic stresses in plants. Springer-Science + Business Media B.V., 231p.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yem bitkileri yetiştiriciliğinde çevresel etkenlerin bitkiler üzerindeki etkisini öğrenilmesi ve buna göre yetiştiricilik ve yönetim yapma becerisinin kazandırılması.
    Dersin İçeriği Yem bitkileri yetiştirirken bitkilerin hayatlarını sürdürebilmesi ve bu bitkilerin sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde kalite düzeyi yüksek ot vermesi için dikkat edilmesi gereken hususlar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster