ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinde Fizyolojik Kavramlar TYB566 GÜZ-BAHAR 4+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yem bitkileri yetiştiriciliğinde çevresel faktörlerin önemini açıklar.
    2-Çevresel faktörleri dikkate alarak, kaliteli ot üretimi için, yetiştirme tekniklerine uygun üretim tekniklerini uygular.
    3-Abiyotik stres faktörlerinin yem bitkilerine olan etkisini sentezler ve elde edilen sonuçları değerlendirerek yorumlar.
    4-Disiplinler arası (kimya, biyoloji vb.) yem bitkileri fizyolojisi ile ilgili çalışmaları tartışır
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Sing, R.J. (Editor) (2009). Forage crops. CRC Press. Taylor & Francis Group, LLC, Newyork. K2. Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R. ve Karadağ, Y. (2009). Yembitkileri (Genel Bölüm (Cilt I). Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Emre Basımevi, İzmir. K3. Açıkgöz, E. (2001). Yembitkileri (3. Baskı). Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayınları, Bursa.
    Yardımcı Kitap YK1. Kaçar, B., Katkat, A.V. and Öztürk, Ş. (2013). Bitki fizyolojisi, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara. YK2. Toppi, L.S., Skowronska, B.P. /(Editors) (2003). Abiotic stresses in plants. Springer-Science + Business Media B.V., Switzerland
    Dersin Amacı Yem bitkileri fizyolojisi konusunda mesleki bilgi ve deneyim kazandırma.
    Dersin İçeriği Yem bitkileri fizyolojisi ve tarımda kullanım alanları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster