Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Silajın tanımı, önemi ve genel prensipleri
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
2
|
Silaj amacıyla yetiştirilecek yem bitkilerinin seçimi
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
3
|
Silajlık bitkilerin ekim zamanı, yetiştirme teknikleri, uygun biçim zamanı ve yöntemleri
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
4
|
Silajlık bitkide nem kontrolü, materyalin parçalanması, kaliteli silajın özellikleri
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
5
|
Silaj yapım teknolojileri, silajın avantaj ve dezavantajları, silaj katkı maddeleri
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
6
|
Silo tipleri, avantajları ve dezavantajları
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
7
|
Silajla besleme şekilleri ve silajda kalite değerlendirmesi
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
8
|
Kuru otun önemi ve kalitesine etki eden faktörler
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
9
|
Kaliteli ot üretimine etki eden hasat öncesi ve sonrası faktörler
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
10
|
Kuru otların değerlendirilmesi, lezzetlilik ve buna etki eden faktörler
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
11
|
Kuru otlarda depo kayıpları, düşük kaliteli kaba yemlerin kimyasal maddelerle muamelesi
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
12
|
Kuru ot yapma tekniği, ot kurutma metotları ve otların kurutulma nedenleri
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
13
|
Kurutma ve otun muhafazası sırasında ortaya çıkan kayıplar
|
Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
|
14
|
Dönem ödevi/projesinin sunumu ve tartışma
|
Sözlü sunum için gerekli hazırlıkların yerine getirilmesi
|