ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Silajın tanımı, önemi ve genel prensipleri Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    2 Silaj amacıyla yetiştirilecek yem bitkilerinin seçimi Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    3 Silajlık bitkilerin ekim zamanı, yetiştirme teknikleri, uygun biçim zamanı ve yöntemleri Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    4 Silajlık bitkide nem kontrolü, materyalin parçalanması, kaliteli silajın özellikleri Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    5 Silaj yapım teknolojileri, silajın avantaj ve dezavantajları, silaj katkı maddeleri Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    6 Silo tipleri, avantajları ve dezavantajları Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    7 Silajla besleme şekilleri ve silajda kalite değerlendirmesi Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    8 Kuru otun önemi ve kalitesine etki eden faktörler Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    9 Kaliteli ot üretimine etki eden hasat öncesi ve sonrası faktörler Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    10 Kuru otların değerlendirilmesi, lezzetlilik ve buna etki eden faktörler Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    11 Kuru otlarda depo kayıpları, düşük kaliteli kaba yemlerin kimyasal maddelerle muamelesi Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    12 Kuru ot yapma tekniği, ot kurutma metotları ve otların kurutulma nedenleri Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    13 Kurutma ve otun muhafazası sırasında ortaya çıkan kayıplar Konu veya konular ile ilgili kaynak taraması yapılarak ve ön hazırlıkların tamamlanması
    14 Dönem ödevi/projesinin sunumu ve tartışma Sözlü sunum için gerekli hazırlıkların yerine getirilmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster