Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tohumun Yapısı, Tohum Çimlendirme Ortamları
|
K1
|
2
|
Çimlenmeyi Uyartıcı Ön İşlemler
|
K1
|
3
|
Çimlenmeyi Etkileyen Çevre Koşulları
|
K1
|
4
|
Tohum Ekimi, Yöntemleri ve Fidelerin Şaşırtılması
|
K1, K2
|
5
|
Tohumların Dinlenme Fizyolojisi ve Hormon Etkileri
|
K1, K2
|
6
|
Çelik ile Çoğaltım Gövde Çelikleri ile Üretim
|
K1, K2
|
7
|
Yaprak Çelikleri ve Göz Çelikleri ile Üretim, Yaprak Göz Çelikleri ve Kök Çelikleri İle Üretim
|
K1
|
8
|
Aşıdan Yararlanmanın Nedenleri, Aşılamanın Sınırları
|
K1
|
9
|
Aşıda Kaynamayı Etkileyen Faktörler, Aşı Kalemlerinin Alınması ve Saklanması, Aşıların Korunmasına Yönelik Bazı Önlemler
|
K1
|
10
|
Aşı Teknikleri-I (Kalem Aşı: Dilcikli Aşı, Ekleme Aşı, Yan Aşı, Yarma Aşı, Kakma Aşı, Kabuk Aşı, Yanaştırma Aşı)
|
K1, K2
|
11
|
Aşı Teknikleri-II (Göz Aşı: T Aşı, Ters T Aşı, I Aşı, Yongalı Göz Aşı, Yama Göz Aşı)
|
K1, K2
|
12
|
Daldırma ile Üretim( Adi Daldırma, Bileşik Daldırma, Hava Daldırması, Tepe Daldırması, Hendek Daldırması)
|
K2
|
13
|
Soğanlı, Yumrulu ve Rizomlu Bitkilerde Üretim
|
K1
|
14
|
Doku Kültürü ile Çoğaltma Teknikleri
|
K1
|