Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Topraksız tarımın Türkiye ve dünyadaki durumu, mevcut sorunlar ve öneriler
|
|
2
|
Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları
|
|
3
|
Topraksız tarımın sınıflandırılması
|
|
4
|
Durgun su kültürü
|
|
5
|
Akan su kültürü
|
|
6
|
Aeroponik kültürü yöntemi
|
|
7
|
Birim alandaki bitki sayısını artırmaya yönelik su kültürü teknikleri
|
|
8
|
Katı ortam kültürü
|
|
9
|
Katı ortam kültürü
|
|
10
|
Birim alandaki bitki sayısını artırmaya yönelik substrat kültürü teknikleri
|
|
11
|
Topraksız yetiştiricilikte kullanılan katı ortamlar ve özellikleri
|
|
12
|
Su kültürü ve substrat kültürünün karşılaştırılması
|
|
13
|
Besin solusyonu hazırlanması ve özellikleri, Mikro besin element eksiklik ve fazlalık belirtileri, besin eriyiği hazırlanması ile ilgili problemler
|
|
14
|
Besin eriyiği tankları, hastalık ve zararlı kontrolü
|
|