ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Kimyası TYB584 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel gıda bileşenlerinin kimyası hakkında bilgi verir ve bu bileşenlerin gıdanın fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkilerini açıklar.
    2-Gıda işleme sırasında meydana gelecek sorunları tartışır.
    3-Gıda kimyasını ve uygulamalarını özetler.
    4-Gıda kimyasıyla ilgili bilimsel literatürleri araştırır.
    5-Gıda işleme problemlerini verimli bir şekilde çözümler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr.Baran ÖNAL ULUSOY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Saldamlı,İ (editör), Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları (2014). Fennema, O. R. (editor), Food Chemistry, Marcel Dekker Inc., New York, 3rd edition, (1996). Rahman, M. S. (editor), Handbook of food preservation, Marcel Dekker Inc., New York, (1999).
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda bileşenlerinden su, karbonhidratlar, proteinler ve lipidler ile ilgili temel bilgileri ve bunların yapıları, gıdaya kattığı özellikleri ve analiz yöntemlerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Gıdanın yapısını oluşturan karbonhidratlar, lipidler, proteinler, enzimler, mineraller ve vitaminler hakkında bilgi verilmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster