ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Peyzaj Tasarımında Sosyal ve Psikolojik Faktörler TYB597 GÜZ-BAHAR 3+0 Üniversite S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Peyzaj tasarımı ve insan davranışları arasındaki karşılıklı ilişkileri yorumlar
    2-Kullanıcı odaklı yaklaşımı peyzaj tasarımına uygular
    3-Tasarım sürecini insan psikolojisi kapsamında değerlendirir
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Elif KARACA
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Elif Karaca

Ders Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Elif KARACA
    Kaynaklar K1. Göregenli, M. (2015). Çevre Psikolojisi İnsan-Mekan İlişkileri. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 249s., İstanbul. K2. Bechtel, B. R. & Churchman, A. (2002). Handbook of Environmental Psychology. John Wiley &Sons, 736p., U.S.A. K3. Karaca, E. (2015). Kullanıcıların Duyusal Beklentilerine Dayalı Peyzaj Tasarımı. Doktora Tezi. Ankara Üniversitesi,103s., Ankara. K4. Cüceloğlu, D. (2018). İnsan ve Davranışı. (36. Baskı). Remzi Kitabevi, 601s., İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Doğal ve yapılı peyzaj mekanları ile kullanıcı davranışları arasında sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan ilişki kurarak, kullanıcı odaklı tasarım yaklaşımını ve kullanım sonrası değerlendirme gibi kullanıcı odaklı tasarımda yer alan geleneksel değerlendirme yöntemlerini anlayarak peyzaj tasarımı sürecine bu bilgileri aktarabilme becerisinin kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Peyzaj tasarımı ve insan davranışları arasındaki karşılıklı ilişkiler ve etkileşim; kültürel değerler, sosyal yapı ve sosyal yönden sorumlu tasarım; mekansal algı; mekana bağlılık, kimlik, sınırsallık kavramları; bireysel karakteristikler ve tasarım.Kullanıcı gereksinimleri; kullanıcı odaklı tasarım.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster