ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fonksiyonel Analiz I MAT513 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Verillen sınırlı, lineer bir operatörün normunu hesaplar.
    2-Hahn-Banach Teoremini ve sonuçlarını kullanarak fonksiyonelleri sınıflandır ve problemleri çözer.
    3-Lebesgue Uzaylarında zayıf ve zayıf * yakınsaklıkları kullanarak fonksiyonları değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Müfit ŞAN
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Müfit Şan

Ders Yardımcıları İlgili anabilim dalının öğretim üyeleri
    Kaynaklar [1] Soykan Yüksel, (2008). Fonksiyonel Analiz, Nobel yayın dağıtım. [2] Lusternik, L. A., & Sobolev, V. J. (1974). Elements of Functional Analysis, Hindustan Pub. Corp., Delhi and New York. [3] Kolmogorov, A. N., & Fomin, S. V. (1975). Introductory real analysis. Courier Corporation.
    Yardımcı Kitap [1] Royden, H. L., & Fitzpatrick, P. (1988). Real analysis (Vol. 32). New York: Macmillan.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, fonksiyonel analizin temel kavramlarını, teoremlerini öğretmek; Banach uzay gibi temel uzayları incelemektir.
    Dersin İçeriği Tam metrik uzaylar ve metrik uzayların tamlaştırılması, Normlu uzaylar, Normlu uzaylarda lineer sürekli operatörler ve fonksiyoneller, Banach uzayları, Hilbert Uzayları, Hahn-Banach Teoremi, Zayıf ve zayıf * yakınsama,
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster