Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Zeytinyağının tarihçesi ve ticareti
|
|
2
|
Zeytinin hasadı ve depolanması
|
|
3
|
Zeytinden yağ elde edilmesi
|
|
4
|
Ezmenin yoğurulması, zeytin ezmesinden yağın ekstraksiyonu, presleme
|
|
5
|
Dekantasyon ve santrifüj
|
|
6
|
İki- fazlı ve üç - fazlı sistemler. perkolasyon.
|
|
7
|
İki- fazlı ve üç - fazlı sistemler. perkolasyon.
|
|
8
|
Yağ eldesinde kullanılan yardımcı madeler, prinadan yağın ekstraksiyonu.
|
|
9
|
Zeytinyağının depolanması ve oksidasyonu
|
|
10
|
Zeytinyağının kimyasal bileşimi
|
|
11
|
Zeytinyağının rafinasyonu
|
|
12
|
Zeytinyağının sınıflandırılması
|
|
13
|
Zeytinyağının tağşişi ve belirleme yöntemler
|
|
14
|
Duyusal değerlendirme
|
|