ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İleri Temel İşlemler GMÜ502 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel mühendislik bilgileri ile temel işlemler arasındaki ilişkiyi analiz eder.
    2-Gıda işleme sistemlerinde kullanılan matematiksel modelleri uygular.
    3-Uygulanan temel işlemler ile gıdada meydana gelen değişimleri ısı ve kütle transferi ile değerlendirir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)148112
    Ödevler2011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   184
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,13 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Taşınım olayları hakkında genel bilgi verme K1-BÖLÜM 1
    2 Difüzyon kavramı ve Fick yasası K1-BÖLÜM 6 K3-BÖLÜM 21
    3 Gazlarda moleküler difüzyon K1-BÖLÜM 6 K3-BÖLÜM 21
    4 Sıvılarda moleküler difüzyon K1-BÖLÜM 6 K3-BÖLÜM 21
    5 Biyolojik çözeltiler ve jellerde moleküler difüzyon K1-BÖLÜM 6
    6 Katılarda moleküler difüzyon, Gözenekli katılarda moleküler difüzyon K1-BÖLÜM 6 K3-BÖLÜM 21
    7 Geçirgenlik eşitlikleri, geçirgenliği etkileyen faktörler K1-BÖLÜM 6
    8 Yatışkın olmayan difüzyon K3-BÖLÜM 22
    9 Yatışkın olmayan ısı transferi K1-BÖLÜM 5 K3-BÖLÜM 15
    10 Sorpsiyon izotermleri K2-BÖLÜM 4 K3-BÖLÜM 30 YK1
    11 Sorpsiyon izotermleri (devamı) K2-BÖLÜM 4 K3-BÖLÜM 30 YK1
    12 Kurutma, Osmotik Kurutma K2-BÖLÜM4 K3-BÖLÜM30 YK1
    13 Evaporasyon K1-BÖLÜM 8 K3-BÖLÜM25
    14 Mikroorganizmaların ölüm kinetiği K2-BÖLÜM 9-9.3
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey. K2 Cemeroğlu, B. (2005). Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara. K3 Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016) Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda mühendisliğinde uygulanan temel işlemler ile ısı ve kütle transferi ilişkilerinin analiz edilmesi.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçme ve kullanma 4
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olma 2
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olma 5
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilme -
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilme -
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanma, disiplinler arası bilgileri edinme ve bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanma -
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürme 3
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygulama 4
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilme ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkında olma -
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster