ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Sayısal Modelleme GMÜ539 GÜZ 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sonlu elemanlar yönteminin mühendislik uygulamalarında kullanımını değerlendirir.
    2-Isı transferi ve akışkanlar mekaniği problemlerinin COMSOL Multiphysics sayısal benzetim programı ile modellenmesini uygular.
    3-Gıda mühendisliğinde sayısal benzetim programlarının kullanılmasının değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Tabatabaian, M. 2014. Comsol for Engineers, Mercury Learning an Information, VA. Hutton, D. V. 2004. Fundamental of Finite Element Analysis, McGraw Hill, ABD.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sonlu elemanlar yöntemi, sonlu elemanlar yönteminin mühendislik uygulamalarında kullanılması, mühendislik problemlerinde sayısal benzetim programlarının kullanılması ve gıda mühendisliği proseslerinin tanımlanması ile ilgili öğrenciler bakış açısı kazandırılmasıdır. Bu amaçla COMSOL Multiphysics sayısal benzetim programı, ısı transferi ve akışkanlar mekaniği problemlerinin, elektromanyetik enerji ile proses edilen ürünlerin sayısal modellenmesinin öğrenilmesi hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği Sonlu elemanlar yönteminin mühendislik uygulamalarında kullanımının değerlendirilerek, ısı ve akışkanlar mekaniği problemlerinn sonlu elemanlar yöntemi ile çözümünün gerçekleştirilebilmesi hedeflenmektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster