Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr.Üyesi Seda ÖZGEN
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Özgen
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
Editors; Zuidam, N.J., Nedovic, V., 2007., Encapsulation Technologies for Active Food Ingredients and Food Processing, Springer, 390.
Anandharamakrishnan, C. 2014, Techniques for Nanoencapsulation of Food Ingredients, Springer, 72.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Doğal biyoaktif maddelerin enkapsülasyonu, enkapsülasyonda kullanılacak duvar materyali ve enkapsülasyon yönteminin seçimi ve bu tekniklerin uygulanmasında yorum yapabilmek ve bilgi sahibi olmak
|
Dersin İçeriği
|
Enkapsülasyon teknolojileri, yöntemleri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen kapsüllere uygulanan analizler, gıdalarda yaygın olarak kullanılan maddelerin enkapsülasyonu
|