ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Enkapsülasyon Teknikleri GMÜ533 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enkapsülasyon teknolojisi ve genel kavramlarını açıklar
    2-Enkapsülasyonda kullanılan yöntemleri ve farklılıklarını tanımlar
    3-Enkapsüle edilecek bileşenin özelliklerini inceleyerek uygun yöntemini ve kaplama materyalini uygular
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr.Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Özgen

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Editors; Zuidam, N.J., Nedovic, V., 2007., Encapsulation Technologies for Active Food Ingredients and Food Processing, Springer, 390. Anandharamakrishnan, C. 2014, Techniques for Nanoencapsulation of Food Ingredients, Springer, 72.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Doğal biyoaktif maddelerin enkapsülasyonu, enkapsülasyonda kullanılacak duvar materyali ve enkapsülasyon yönteminin seçimi ve bu tekniklerin uygulanmasında yorum yapabilmek ve bilgi sahibi olmak
    Dersin İçeriği Enkapsülasyon teknolojileri, yöntemleri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen kapsüllere uygulanan analizler, gıdalarda yaygın olarak kullanılan maddelerin enkapsülasyonu
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster