Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bilgilendirme
|
|
2
|
Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Mevzuatı
|
|
3
|
Coğrafi işaret başvuru formlarının hazırlanması
|
|
4
|
AB Yasaları
|
|
5
|
AB Başvuru Şekli
|
|
6
|
Tescilli Coğrafi İşaretler
|
|
7
|
Başvuru aşamasındaki ürünler
|
|
8
|
Geleneksel Ürün Adı Mevzuatı
|
|
9
|
Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Amblemleri
|
|
10
|
Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Amblemleri
|
|
11
|
Gıda sektöründe alınan coğrafi işaret ve geleneksel ürün sertifikaları
|
|
12
|
Gıda sektöründe alınan coğrafi işaret ve geleneksel ürün sertifikaları
|
|
13
|
Muhtemel ürün araştırması
|
|
14
|
Dosya ön hazırlığı
|
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Didar ÜÇÜNCÜOĞLU
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1-) Sınai Mülkiyet Kanunu, 22.12.2016 Tarihli ve 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu
2-) SMK`nın Uygulanmasına Dair Yönetmelik, 24.04.2017 Tarihli Resmi Gazete?de Yayımlanan 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik
3-) Amblem Yönetmeliği Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği
4-) Mülga Coğrafi İşaretler KHK
5-) 555 Sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Gıdada coğrafi orijine bağlı kalite kontrol sertifikasyonlarını tanımak
|
Dersin İçeriği
|
Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bilgilendirme, Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem, Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Mevzuatı, Başvuru Aşamasındaki Coğrafi İşaretler, Tescilli Coğrafi İşaretler, AB Başvuru Şekli
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır.
|
-
|
2
|
Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanır.
|
2
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur.
|
-
|
4
|
Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
|
-
|
5
|
Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir.
|
-
|
6
|
Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir.
|
5
|
7
|
Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır.
|
5
|
8
|
Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürer.
|
5
|
9
|
Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
|
-
|
10
|
Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
|
-
|
11
|
Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
|
5
|