ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kanatlı Etleri İşleme Teknolojisi GMÜ519 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kanatlı kesim sistemlerini hakkında bilgi edinir.
    2-Kanatlı etleri işlem metodlarını ve sistemleri hakkında bilgi edinir.
    3-Kanatlı soğutma ve dondurma sistemleri hakkında bilgi edinir.
    4-Kanatlı eti ürünlerini ürünleri analizleri hakkında bilgi edinir.
    5-Kanatlı etlerin bileşimini ve besleme değeri hakkında bilgi edinir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14570
    Ödevler0111
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)20000
    Proje2013030
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   173
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,77 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kanatlı etlerinin ve bileşimlerinin tanıtılması K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    2 Kanatlı etlerinin ve bileşimlerinin tanıtılması K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    3 Kalite unsurları K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    4 İşleme K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    5 İşleme (devamı) K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    6 Üründe kalite kontrol ve mevzuata uygunluk K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    7 Üründe kalite kontrol ve mevzuata uygunluk (devam) K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    8 Muhafaza ve depolama teknikleri K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    9 Muhafaza ve depolama teknikleri (devam) K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    10 Dünya üretim istatistikleri K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    11 Dünyada kanatlı eti ve ürünlerinin ithalat ve ihracatı K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    12 Modern fabrikaların incelenmesi K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    13 Modern fabrikaların incelenmesi K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    14 Modern fabrikaların incelenmesi K 1. İlgili bölüm K 2. İlgili bölüm
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr Hüdayi Ercoşkun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. M. Kesim, Gıda Teknolojisi, 1995 2. Casey M. Owens, Poultry Meat Processing, Second Edition, 2010
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Beyaz et ve yenilebilir kanatlı diğer etlerin bileşimi, işlenmesi ve depolanması hakkında bilgi vermek.
    Dersin İçeriği kanatlı üretimi, kanatlı eti işleme teknolojisi, ürün muhafazası
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçme ve kullanma 4
    2 Alanla ilgili uluslararası literatürü izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma 4
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olma 3
    4 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olma 1
    5 Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilme 4
    6 Gıda Mühendisliği alanında gerekli teknikleri ve cihazları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilme 3
    7 Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemleri kullanma, disiplinler arası bilgileri edinme ve bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanma 3
    8 Alanı ile ilgili temel güncel bilgileri öğrenir ve bu alanda gelişim sağlayacak yenilikler hakkında görüş ileri sürme 2
    9 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygulama 1
    10 Mühendislik uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilme ve bunların mühendislik uygulamalarına getirdiği kısıtların farkında olma 3
    11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster