ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kanatlı Etleri İşleme Teknolojisi GMÜ519 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kanatlı etlerinin kimyasal ve besin bileşimini açıklar.
    2-Beyaz işleme yöntemlerini tanımlar
    3-Kanatlı ürünlerinin kalite parametrelerini açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)10844 10844 10844

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. M. Kesim, Gıda Teknolojisi, 1995 2. Casey M. Owens, Poultry Meat Processing, Second Edition, 2010
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Beyaz et ve yenilebilir kanatlı diğer etlerin bileşimi, işlenmesi ve depolanması hakkında bilgi vermek.
    Dersin İçeriği kanatlı üretimi, kanatlı eti işleme teknolojisi, ürün muhafazası
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster