ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kanatlı Etleri İşleme Teknolojisi GMÜ519 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kanatlı kesim sistemlerini hakkında bilgi edinir.
    2-Kanatlı etleri işlem metodlarını ve sistemleri hakkında bilgi edinir.
    3-Kanatlı soğutma ve dondurma sistemleri hakkında bilgi edinir.
    4-Kanatlı eti ürünlerini ürünleri analizleri hakkında bilgi edinir.
    5-Kanatlı etlerin bileşimini ve besleme değeri hakkında bilgi edinir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler

    1-)10844 10844 10844

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. M. Kesim, Gıda Teknolojisi, 1995 2. Casey M. Owens, Poultry Meat Processing, Second Edition, 2010
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Beyaz et ve yenilebilir kanatlı diğer etlerin bileşimi, işlenmesi ve depolanması hakkında bilgi vermek.
    Dersin İçeriği kanatlı üretimi, kanatlı eti işleme teknolojisi, ürün muhafazası
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster