ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fidan Standardizasyonu ORM632 GÜZ 2+2 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fidanların morfolojik özelliklerini ölçme becerisine sahip olur.
    2-Fidanların su potansiyelini ölçme becerisine sahip olur.
    3-Bitki basınç odası cihazını kullanabilme becerisine sahip olur.
    4-Kurumaya dayanıklılık testlerini yapabilme becerisine sahip olur.
    5-Dona dayanıklılık testlerini uygulayabilme becerisine sahip olur.
    6-Uyku aşamalarını bilir.
    7-Bitki besin elementleri ile ilgili temel bilgilere sahip olur.
    8-Fidan kalite standartlarını bilir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14570
    Ödevler4012020
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0188
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   174
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,8 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Giriş Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    2 Kalite belirlemede kullanılan fidan özellikleri, genetik uyum ve tohum özellikleri Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    3 Morfolojik özellikler (fidan yaşı, fidan boyu, kök boğazı çapı vb) Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    4 Fizyolojik özellikler; Bitki su potansiyeli ve ölçülmesi Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    5 Kök gelişme potansiyeli ve tespiti, kök gelişme durumunun tespiti, köksel nem muhtevası Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    6 Mineral besin elementleri muhtevası ve tespiti Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    7 Kuraklığa dayanıklılık ve tespiti Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    8 Köksel elektrolit sızıntı miktarı ve tespiti Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    9 Soğuğa dayanıklılık ve tespiti Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    10 Soğuğa dayanıklılık ve tespiti Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    11 Uyku hali aşamaları ve tespiti Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    12 Kalite sınıflaması çalışmaları Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    13 Fidan kalite standartları Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    14 Türkiye için kalite sınıflaması önerileri Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. M. Nuri ÖNER
    Dersi Verenler

    1-)Profesör Dr. Muhammed Nuri Öner

    Ders Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Figen ÇAKIR Dr. Öğr. Üyesi Bora İMAL Araş. Gör. Özlem MEŞE
    Kaynaklar Yahyaoğlu, Z., Genç, M. 2007. Fidan Standardizasyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, No. 75, Isparta, 555 s. Ürgenç, İ. S. 1998. Ağaçlandırma Tekniği, İ. Ü. Orman Fakültesi Yayın No: 3994/441. 600 s. Ürgenç, İ. S. 1998. Genel Plantasyon ve Ağaçlandırma Tekniği, İ. Ü. Orman Fakültesi Yayın No: 3997/444. 664 s. Oliver, C.D., Larson, B.C. 1996. Forest Stand Dynamics, John Wiley&Sons, Inc., 519 p., New York. Smith, D.M., Larson B.C., Kelty, M.J., Ashton P. Mark S. 1997. The Practice of Silviculture (Applied Forest Ecology), John Wiley&Sons, Inc., 537 p., New York.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, fidan kalite sınıflamasında kullanılan özellikler ve tespiti ile fidan kalite standartları konularında bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği Giriş, Kalite belirlemede kullanılan fidan özellikleri, Genetik uyum ve tohum özellikleri, Morfolojik ve fizyolojik fidan özellikleri ve tespiti, Kalite standartları
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Temel bilimler ve mühendislik bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve yeni bilgiler edinebilme yöntemini öğrenmiş olmalı 5
    2 Edindiği bilgilerle ileri düzeyde ormancılık problemlerine uygun deneyler veya yöntemler tasarlayabilmeli, uygulayabilmeli ve sonuçlarını analiz edip yorumlayabilmeli 5
    3 Ülkenin ormancılık ve çevre sorunlarına, küresel, toplumsal ve ekosistem koşullarını da dikkate alarak çözüm üretebilmeli 5
    4 Ormancılık problemlerinin çözümüne yönelik olarak ileri düzeyde disiplinler arası bir yaklaşımla çözüme gidebilmeli 5
    5 Karşılaşılan ormancılık problemlerinin tespiti ve çözümü aşamasında, ileri düzeyde mesleki etik ve sorumluluk bilinci içerisinde hareket edebilmeli 5
    6 Tek ya da çok disiplinli çalışma gruplarında görev yapabilmeli ve etkin iletişim sağlayabilmeli -
    7 Bilgi teknolojilerini ve bir yabancı dili ileri düzeyde etkin kullanma becerisine sahip olmalı -
    8 Çağın getirdiği güncel ormancılık ve diğer ilgili alanlarındaki problemleri ileri düzeyde tanımlayabilmeli, kurgulayabilmeli ve çözebilmeli -
    9 Ormancılık uygulamaları için gerekli teknikleri ve araçları ileri derecede kullanabilmeli -
    10 Ormancılık faaliyetlerini ileri düzeyde üç boyutlu düşünmeli, yorumlayabilmeli, analiz ve sentez yapabilmeli -
    11 Her türlü doğal kaynağı ve doğal olayları ileri düzeyde araştırıp etüt yapabilmeli ve rapor yazabilmeli -
    12 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini ileri derecede kavrayabilmeli ve bilgilerinin güncelliğini sağlayacak yöntemleri kullanabilmeli -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster