ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    PSİKOPATOLOJİ HPH511 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Uygulama alanında yetişkin psikopatolojilerini tanımlar.
    2-Davranışlar ve zihinsel süreçlerin nedenlerini açıklar.
    3-Davranışların ve zihinsel süreçlerin nasıl ölçülüp değerlendirildiği, özellikleri ve bu davranışlara / süreçlere yol açabilecek etmenleri özetler.
    4-Sınıflandırmanın temel özelliklerini ve süreçlerini anlatır.
    5-Vakalarda psikopatolojinin etiyolojisini ve seyrini farklı psikopatoloji kuramlarından yararlanarak tartışır.
    Ön Koşul yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gülendam Akgül Dr. Öğretim Üyesi Songül Kamışlı
    Dersi Verenler

1-)11105 11105 11105

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Kring, A. M., Davison, G. C., Neale, J. M., & Johnson, S. L. (2014). Abnormal psychology (12th ed.). John Wiley & Sons Inc. 2. Tuna, E., Öncül-Demir, Ö. (2020) DSM V`e Göre Anormal Psikolojisi, Nobel Basım Yayın Dağıtım 3. Oltmanns, T. F., & Neale, J. M. (2004). Anormal davranışlar psikolojisinde vaka çalışmaları. (İ. Dağ, Çev. Ed.). Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları. 4. Barlow, D. H., Durand V. M.(2012). Abnormal Psychology: An integrative Approach (6 ed.) Wadsworth, USA 5. Öztürk O, Uluşahin A (2015), Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (13. baskı) Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul.
    Yardımcı Kitap 1. Köroğlu, E., (2019). Klinik Psikopatoloji (2. Bs), Hekimler Yayın Birliği Basım Yayın
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, günümüzde geçerli olan temel yetişkin psikopatoloji tanı gruplarının farklı kuramlar çerçevesinden aktarılması ve psikopatolojinin nedenlerinin anlaşılması, psikopatolojiyi tetikleyen ve devam ettiren faktörlerin tartışılmasıdır.
    Dersin İçeriği Bu ders kapsamında DSM V baz alınmak üzere yetişkinlik dönemi için tanımlanan temel tanı grupları farklı kuramların etiyolojik bakış açıları çerçevesinde incelenir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster