ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SOSYAL PSİKOLOJİ HPH513 GÜZ-BAHAR 2+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sosyal psikolojiyi farklı yaklaşımlara göre açıklar.
    2-Sosyal psikoloji tarihindeki farklı insan modellerini karşılaştırır.
    3-Benlik ve kimlik, sosyal algı ve biliş, tutum ve tutum değişimi, sosyal etki, kişilerarası çekicilik ve yakın ilişkiler, yardım etme ve saldırganlık, grup yapısı ve dinamiği, gruplararası ilişkiler gibi temel konularla ilgili kuramları açıklar.
    4-İlgili konulardaki araştırma bulgularını açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler2012020
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3013030
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014040
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   174
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,8 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sosyal Psikolojinin Farklı Yaklaşımlara Göre Tanımı K1 B1
    2 Sosyal Psikolojinin Tarihçesi K1 B2
    3 Sosyal Psikolojinin İnceleme Konuları K2 B1
    4 Sosyal Psikoloji Araştırmalarında Kullanılan Yöntemler Ve Her Bir Yöntemin Avantaj Ve Dezavantajları K1 B13
    5 Sosyal Psikoloji Araştırmalarında Uyulması Gerekli Araştırma Etik Kurallar K2 B1
    6 Bu Alanın, Diğer Disiplinlerle Ve Psikolojinin Diğer Alt Alanlarıyla İlişkisi K1 B1
    7 Sosyal Psikoloji Alanıyla İlgili Öncü Kuramlar K1 B16
    8 Sosyal Psikoloji Alanıyla İlgili Öncü Kuramlar K2 B15
    9 Benlik ve Kimlik K1 B
    10 Sosyal Algı, Biliş Ve Atıf K1 B4
    11 Tutum Ve Tutum Değişikliği K1 B6
    12 Sosyal Etki Ve Uyma K1 B7
    13 Yardım etme ve Saldırganlık K1 B8
    14 İnsanların Kendini ve Çevresini Nasıl Algıladıkları Ve Birbirlerinden Etkilenme Süreçleri Ve Bunları Etkileyen Yanlılıklar K1 B19
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Yasak
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Baumeister, R.F. and Finkel, E.J. (2010). Advanced social psychology. NewYork:Oxford University Press. K2. Hewstone, M., Stroebe, W. and Klaus, Jonas. (2012). Introduction to social psychology, (Fifth Ed.). NewYork:Wiley_Blackwell.
    Yardımcı Kitap SR 1. Sosyal Psikolojinin temel dergilerinin son sayılarından seçme makaleler European Journal of Social Psychology, Journal of Experimental Social Psychology, Journal of Personality and Social Psychology, Personality and Social Psychology Bulletin, Journal of Social Psychology.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, sosyal psikoloji tarihinin ve sosyal psikolojideki temel konuların ilgili kuram ve araştırma bulgularının da katılımıyla, farklı yaklaşımlara göre açıklanmasıdır.
    Dersin İçeriği Bu ders diğer insanların etkileriyle biçimlenen insan davranışını, kişiler arası ilişkileri inceler, günlük yaşama bunların yansımalarını yakalayıp bireyin kendini ve başkalarını daha iyi anlamalarını sağlayan kuramları içerir.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, aile ve topluma kuramsal, kanıta dayalı ve uygulamalı bilgileri kullanarak psikiyatrik hemşirelik bakımını verir, verdiği bakımın etkisini değerlendirir ve kaydeder. 2
    2 Ruhsal bozukluğu olan bireylerin tedavisi, bakımı ve rehabilitasyonuna yönelik güncel bilgi, kavram ve ilkeleri geliştirir. -
    3 Bireyi biyolojik, psikolojik, sosyal, kültürel ve manevi yönleri ile bir bütün olarak değerlendirir. 5
    4 Psikiyatri hemşireliğine özgü bilgi ve becerilerini ruh sağlığı ekibi ve diğer disiplinlerle işbirliği içinde çalışır. -
    5 Psikososyal uygulama becerilerini ve psikiyatri hemşireliği alanında eğitim ve araştırma becerilerini geliştirir. 4
    6 Yürütülen bilimsel araştırmalarda alanındaki istatistik yazılımları etkin kullanır, istatistiksel yöntemleri doğru seçer, hesaplar ve yorumlar. -
    7 Psikiyatri hemşireliğinin eğitim, uygulama, araştırma ve yönetim alanlarında bilişim ve bakım teknolojilerini etkili kullanır. -
    8 Ruh sağlığının daha ileri götürülmesine ilişkin ulusal ve uluslararası sağlık politikası çalışmalarına katkıda bulunur. 2
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster