ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SOSYAL PSİKOLOJİ HPH513 GÜZ-BAHAR 2+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sosyal psikolojiyi farklı yaklaşımlara göre açıklar.
    2-Sosyal psikoloji tarihindeki farklı insan modellerini karşılaştırır.
    3-Benlik ve kimlik, sosyal algı ve biliş, tutum ve tutum değişimi, sosyal etki, kişilerarası çekicilik ve yakın ilişkiler, yardım etme ve saldırganlık, grup yapısı ve dinamiği, gruplararası ilişkiler gibi temel konularla ilgili kuramları açıklar.
    4-İlgili konulardaki araştırma bulgularını açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Yasak
    Dersi Verenler

1-)11173 11173 11173

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Baumeister, R.F. and Finkel, E.J. (2010). Advanced social psychology. NewYork:Oxford University Press. K2. Hewstone, M., Stroebe, W. and Klaus, Jonas. (2012). Introduction to social psychology, (Fifth Ed.). NewYork:Wiley_Blackwell. K3. Selected articles from the recent issues of the basic social psychology journals such as : European Journal of Social Psychology, Journal of Experimental Social Psychology, Journal of Personality and Social Psychology, Personality and Social Psychology Bulletin, Journal of Social Psychology.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, sosyal psikoloji tarihinin ve sosyal psikolojideki temel konuların ilgili kuram ve araştırma bulgularının da katılımıyla, farklı yaklaşımlara göre açıklanmasıdır.
    Dersin İçeriği Bu ders diğer insanların etkileriyle biçimlenen insan davranışını, kişiler arası ilişkileri inceler, günlük yaşama bunların yansımalarını yakalayıp bireyin kendini ve başkalarını daha iyi anlamalarını sağlayan kuramları içerir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster