Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Satı DİL
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Seher Gönen Şentürk 2-)Profesör Dr. Satı Dil 3-)Doktor Öğretim Üyesi Sevcan Toptaş Kılıç 4-)Doçent Dr. Serdar Aykut 5-)Doçent Dr. Songül Kamışlı 6-)11105 11105 11105
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
Stuart, G.W. (2009) Principles and Practice of Psychiatric Nursing. Mosby Elsevier, Missouri, USA.
2. Öztürk, O., Uluşahin A. (2008). Hasta Hekim İlişkisnin İlkeleri ve Psikiyatri Görüşme. Ruh Sağlığı ve Bozuklukları Ankara, Nobel Tıp Kitabevleri, yenilenmiş on birinci baskı
3. Güleç, C. (2007) Psikiyatrik görüşme ve hasta hekim ilişkileri. Psikiyatri Temel Kitabı I. Ankara, Hekimler Yayın Birliği.
4. Townsend, MC. (2009) Psychiatric Mental Healt Nursing. Sixth Edition. David Company. Philadelphia. USA
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Bu ders, öğrencinin literatür tarama bilgi ve becerilerini kullanarak bir konuyu bilimsel makale yazma ilkelerine uygun olarak yazabilmesi ve bu konuyu topluluk önünde sunma becerisini geliştirme amacını taşımaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Danışman öğretim üyesi ile, literatür tarama, bilgileri sorgulama, analiz etme, rapor hazırlama ve sunma konusunda bilgi ve beceri geliştirmeyi içerir.
|