ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    PSİKOLOJİK BAKIMDA YARDIM ve DANIŞMANLIK BECERİLERİ HPH517 GÜZ-BAHAR 2+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yardım ilişkisine rehberlik eden temel değerleri açıklar.
    2-Yardım etme modelinin basamaklarını açıklar.
    3-Örnek vakalar üzerinde iletişim becerilerini değerlendirir.
    4-Yardım etmede iletişim becerilerini kullanır.
    5-Yardım etmede temel danışmanlık becerilerini kullanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Songül Kamışlı
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Songül Kamışlı

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Egan, G. (2011) Psikolojik Danışma Becerileri (çev: Özlem Yüksel) Kaknüs Psikoloji Yayınları 527, İstanbul K2. Egan, G. (2014). Danışma becerileri üzerine alıştırmalar. (çev:Müzeyyen Baturay) Kaknüs Yayınları, 642 K3. Danish, S. J., D?aguelli, A.R., Hauer, A. L. (1994). Helping Skills: A Basic Training Program, (Yardım Becerileri: Temel eğitim programı) çev. Füsun Akkoyun, Form Ofset. Ankara. K4. Arnold, E., Underman Boggs, K. Interpersonal Relationships, third edition, 1999, WB Saunders Company,Philadelphia. K5. Nelson-Jones, R. (2014) Uygulamalı Danışmanlık ve Yardım Becerileri (5ed) Nobel Akademik Basım ve Yayın
    Yardımcı Kitap YK1. Dryden, W., Reeves A. Key Issues for Counseling in Action (2017) (Psikolojik Danışma Uygulamalarında Temel Konular) Çev: Füsun Akkoyun, Nobel Akademi, Ankara
    Dersin Amacı Bu dersin amacı psikolojik bakım alanında uzman olacak öğrencilere yardım ilişkisi kurmak için gereken değerlerin, iletişim becerilerinin ve bakım verme ile ilgili temel danışmanlık becerilerinin kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Psikolojik bakımda kullanılan temel iletişim modelleri Psikolojik bakımda kullanılan danışmanlık becerileri Psikolojik bakımda uygulanan yardım becerileri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster