ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sağlık ve Toplum SAY557 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sağlık ve toplum kavramını tanımlar
    2-Sağlık ve toplum teorilerinin analiz eder
    3-Sağlığın toplumsal/sosyal belirleyicilerinin analiz edebilir ve değerlendirebilme becerisi oluşturur.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Banuçiçek Yücesan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sinan Bulut Dr. Öğretim Üyesi Ülkühan Bike Esen
    Kaynaklar K 1. Amic, B,C,, Levine, S., Tarlov, A.R. & Wals, D.C. (1995). Society and Health. Oxford University Press, Oxford. K 2. Bilton, T., Bonnet, K. & Jones, P.L. (2003). Introductory Sociology. Plagrave Macmillan. (Çeviri: İnal, K., Kartal, Y., Özkale, N. Sosyoloji. Gözden Geçirilmiş 2. Baskı, Siyasal Kitabevi, Ankara). K 3. Demir, N. (2010). Birey, Toplum, Bilim: Sosyoloji Temel Kavramlar. (Dördüncü Baskı), Turhan Kitabevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; sağlığın temel belirleyicileri olarak toplumsal/sosyal faktörlerin ortaya konulması, toplumsal faktörler ile sağlık, hastalık, sağlık hizmetleri ve tıp arasındaki ilişkinin sosyolojik bir bakış açısı ile analiz edilmesi ve değerlendirilmesi becerisinin kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Sağlık ve Toplum dersinin genel olarak içeriği; sağlık, hastalık ve toplum tanımları ve teorileri, sağlık ve hastalık açıklamaları ve yaklaşımları, sağlığı etkileyen faktörler, sağlığın sosyal belirleyicileri ve sağlık ile toplum ilişkisinin kavramsal bir çerçevede analizi konularından oluşmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster