ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Eğitim Programlarında Kültürel Farkındalık ve Toplumsal Cinsiyet EPÖ507 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çok kültürlülük ve toplumsal cinsiyet konularındaki temel kavramlar.
    2-Toplumsal cinsiyet ve çok kültürlülük çalışmalarının tarihçesi.
    3-Kültürün ve çok kültürlülüğün kapsamı.
    4-Toplumsal cinsiyet ve iktidar.
    5-Kadınların gücü: Feminizme eleştirel bakış
    6-Toplumsal Cinsiyet ve Beden.
    7-Göç, kentleşme, toplumsal cinsiyet ve çok kültürlülük.
    8-Türkiye`deki okulların demografik özellikleri, demografik özelliklerin tarihsel değişimleri ve eğitim üzerindeki etkileri.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Pervin Oya Taneri
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Ahmed, Sara (2010) The Promise of Happiness. Duke University Press. Berlant, Lauren (2008) The Female Complaint. Duke University Press Bornstein, Kate (1995) Gender Outlaw. New York: Vintage Eagleton, Terry (2004) Kuramdan Sonra. İstanbul: Literatür Yayınları
    Yardımcı Kitap Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları- Feryal Saygılıgil Kent ve Toplumsal Cinsiyet- Paula Kantor, Helen Jarvis, Jonathan Cloke Toplumsal Cinsiyet Sosyolojisi Aysel Günindi Ersöz Medyada Cinsiyetçilik- Nilüfer Timisi
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, çok kültürlülük ve toplumsal cinsiyet konularındaki farkındalığı teşvik eden eğitim programı geliştirmenin, eğitimciler ve sosyal bilimciler için önemini fark etmektir.
    Dersin İçeriği Bu derste kültür ve eğitimle ilgili kavramların tanımı, çokkültürlü eğitimin özellikleri, eleştirel ve etik düşünme becerisi, sınıfta çok kültürlü eğitimin uygulanması, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği gibi kavramlar, Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet arasındaki farklar, Toplumsal cinsiyet kalıp yargılarının rollerinin sonuçları konuları üzerinde durulacaktır. Bu derste ayrıca, önyargı, basmakalıp düşünceler, ırkçılık, cinsiyetçilik ve kültürel farklıkların eğitim programları üzerindeki etkilerinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu derste farklı dünya görüşleri göz önünde bulundurularak, gelecekteki öğretmenlerin tüm farklı kültürel grupların çocuklarına eşit ve adil bir eğitim fırsatı sunmayı sağlayacak davranış biçimleri geliştirmelerine vurgu yapılacaktır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster